14. dubna 2016 • 08:21

Pomáhejte nevidomým! Ve Stromovce se poběží první Běh pro Světlušku

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Roj rozsvícených čelovek dnes osvítí pražskou Stromovku. Ve 21 hodin začíná další ročníku Běhu pro Světlušku, na startu s plážovou volejbalistkou Kristýnou Kolocovou nebo maratonskou legendou Pavlem Kantorkem. Doprovodný program začíná už v 18.30.



Je tady svátek nočního běhu pro dobrou věc, který si získává stále větší popularitu. Ve Stromovce se dnes uskuteční první ze tří republikových běhů, z nichž jde výtěžek ze startovného v celé výši na konto Světlušky, projektu Nadačního fondu Českého rozhlasu pomáhajícího nevidomým.

V loňském roce organizátoři odhadovali účast na 5000 běžců. Zájemci se mohli registrovat už předem na internetu. Dnes se pokladny na Výstavišti otevřou v 18.30 hodin, startovné stojí 500 korun.

„Je to super akce, je špičkové, že se takovéhle akce vůbec dělají a takováhle spousta lidí se toho zúčastňuje. Docela mě překvapilo, kolik je tady lidí. Nečekal jsem takový dav,“ pochvaloval si před rokem olympijský medailista v kanoistice Daniel Havel.

Účastníci si můžou vybrat s tratí dlouhých 2,5 a 4,5 kilometru. Náladu na startu podpoří kapela Jelen, jejíž show začne ve 20 hodin.

Projekt každoročně podporují sportovní i společenské celebrity. Do Stromovky dorazí plážová volejbalistka Kristýna Kolocová a také pětaosmdesátiletý Pavel Kantorek, legenda českého maratonu, který třikrát vyhrál maraton v Košicích.

Běhy pro Světlušku se letos konají hned ve třech městech. Jednadvacátého dubna se běží v Brně, osmadvacátého dubna v Jihlavě.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud