Romana Barboříková
23. února 2017 • 09:45

Porouchaná zbraň i slunce v očích. Pětibojaři i přes potíže postoupili

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vstup do nové sezony není zatím pro moderního pětibojaře Davida Svobodu ideální. Nejprve měl v Kalifornii kvůli silné bouři adrenalinové přistání, při středeční kvalifikaci mu zase komplikovalo situaci sluníčko. I tak ale olympijský vítěz z roku 2012 i jeho kolega Ondřej Polívka postoupili do pátečního finále. Nebylo to ale úplně snadné.



Polívka začal kvalifikaci výtečně, v šermu si na své konto připsal 19 výher. I další disciplíny zvládnul dobře. „Plavání bylo na tohle období skvělé, střelba z Ondrovy strany úplně v pořádku. V běhu se soustředil na to, aby ušetřil co nejvíc sil,“ hodnotil reprezentační kouč Jakub Kučera.

Zároveň ale prozradil, že ve střelbě nastaly problémy. „Při nástřelu jsme zjistili, že má Ondra porouchanou zbraň. Během sedmi minut jsem mu postavil rezervní, kterou neměl nastřílenou. Přesto s ní za celou střelbu v kvalifikaci udělal tři chyby,“ poukázal Kučera na to, jak je Polívka dobrý střelec.

Ani v případě olympijského vítěze z Londýna Svobody neproběhla právě kombinovaná disciplína běh – laserová střelba bez komplikací. Zatímco jeho přílet na konci minulého týdne ztížila silná bouře, teď naopak působilo potíže sluníčko. To totiž ovlivnilo citlivost terčů. „Problém je, že organizátoři postavili střelnici přímo proti slunci,“ uvedl Kučera. Takže když Svoboda střílel, terče nezaznamenaly některé dobře zamířené rány. „David si ohlídal postup, ale musel běžet zbytečně víc, než jsme si mysleli, že bude třeba. Kvalifikaci si spíš protrpěl. Doufejme, že ve finále to bude výrazně lepší,“ věří trenér.

Pro páteční finále tak vyplynulo českým moderním pětibojařům několik ponaučení. Svoboda bude ještě odpočívat, protože při kvalifikaci nebyl plně přizpůsobený jinému časovému pásmu. A trenér Kučera pro jistotu nachystá oběma závodníkům rezervní zbraň.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud