23. března 2017 • 11:17

Moderní pětibojař Polívka je v Káhiře ve finále, Svoboda nechtěl riskovat

Autor: rb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeká je tady vrchol sezony v podobě mistrovství světa. Teď si ale moderní pětibojaři testují sportoviště v Káhiře při dalším dílu Světového poháru. Z českých mužů se nejlépe daří Ondřeji Polívkovi, který postoupil do finále. Ostatní členové reprezentačního A týmu David Svoboda a Jan Kuf do Egypta vůbec nejeli.



S postupem neměl mistr Evropy z roku 2009 Polívka žádné potíže. Ve skupině A skončil jedenáctý. „Ondra prošel závodem bez zaváhání. Klíčové bylo, že se mu povedl šerm a že ho plavání jako první disciplína nestálo moc sil. Při svých kvalitách v kombinované disciplíně si postup pohlídal,“ řekl trenér Libor Capalini. Ostatní čeští závodníci Martin Bilko, Ondřej Svěchota i Marek Grycz potřebují vylepšit šerm.

Vrcholem letošní sezony bude mistrovství světa, které hostí právě egyptská Káhira. I přesto většina hlavních hvězd týmu zůstala doma. Chybí tak olympijský vítěz Svoboda, mistr Evropy Kuf a z žen Natálie Dianová.

„Už před sezonou jsem avizoval, že jezdit dvakrát během roku do Káhiry, která je z mnoha důvodů problematickou destinací, může být pro některé závodníky zbytečně rizikové,“ vysvětlil reprezentační kouč Jakub Kučera. „Podmínky, které tam závodníky budou čekat na mistrovství světa, už známe a pro trénink bychom nezískali informace, které potřebujeme,“ dodal.

Svoboda, který je v této sezoně zdravý, uvolnil místo mladším závodníkům, kteří potřebují nabírat zkušenosti. Další loňský olympionik Kuf je zase kvůli vojenskému přijímači trochu ve skluzu s tréninkem, takže raději místo závodů zvolil další přípravu.

„Závod Světového poháru po devíti týdnech systematické přípravy by nám nic nepřinesl. Vrcholné akce jsou letos až ve druhé polovině července a na konci srpna, a to je opravdu ještě daleko,“ prohlásil Kučera.

Finále mužského závodu je v Káhiře na programu v pátek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud