David Pávek
2. května 2017 • 12:58

“Snookerový Ronaldo” opět mistrem. Dceři koupím bonbóny, bavil po finále

Autor: David Pávek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sheffieldské divadlo Crucible zase patří jenom jemu. Mark Selby potvrdil post světové snookerové jedničky a ve finále mistrovství světa porazil čtyřnásobného šampiona Johna Higginse. Přitom to po prvním finálovém dní vypadalo, že se sotva dostane do hry.



Selbymu pořádně zavařil už semifinálový soupeř Ding Junhui, proti kterému potřeboval 32 framů ze 33 možných. Souboj dvou ze čtyř nejlepších hráčů světa si vysloužil punc jednoho z nejepičtějších zápasů poslední doby, Selby ale taky schytal dost kritiky.

Když měl v posledním framu jistou výhru a už jen rutinně “vyklízel" stůl, nedělalo mu problém si mezi jednotlivými strky oslavně zakřičet nebo bouchnout do stolu. Fanoušci na sociálních sítích se shodli, že takový projev neúcty vůči soupeři do klidné gentlemanské hry, jakou snooker je, nepatří.

Mark Selby se podruhé za sebou stal mistrem světa ve snookeru
Mark Selby se podruhé za sebou stal mistrem světa ve snookeru

Do finále, hraného na 18 vítězných framů, navíc Selby vůbec nevstoupil dobře a nechal skotskou stálici Johna Higginse ujmout se vedení 10:4. Pak ale urval tři framy v řadě a započal neuvěřitelný comeback, ze kterého vzešla výhra 18:15. “Kéž by tohle finále trvalo celý týden,” vysekl na Twitteru poklonu nejpopulárnější hráč světa Ronnie O’Sullivan, který z MS vypadl ve čtvrtfinále.

Dominantní Mark Selby oplatil Higginsovi finálovou porážku z roku 2007 a oslavil druhý titul za sebou, navíc třetí za poslední čtyři roky. “Selby je jako Cristiano Ronaldo a Ronnie O'Sullivan jako Lionel Messi ,” shrnul trefně jeden z fanoušků na Twitteru dvě největší snookerové hvězdy a to, jak sbírají úspěchy jako na běžícím páse.

Staronový mistr světa tentokrát nemohl svůj triumf oslavit zároveň s titulem fotbalistů svého rodného Leicesteru, jako se mu to povedlo loni, náplastí mu  bude prémie 375 000 liber (téměř 12 milionů korun). Když se ho na tiskové konferenci zeptali, jak s penězi naloží, Selby zavtipkoval. “Manželce koupím ten koš, co se otevírá pedálem, a dceři balíček bonbónů,” řekl.

Pokud příští rok v sheffieldském divadle Crucible dokoná “zlatý hattrick,” na účtu mu přistane historicky nejvyšší prémie ve výši 425 000 liber (13,5 milionu korun). A za to už je pořádná hromada bonbónů...

Novinky ze světa snookeru najdete ZDE »

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud