31. května 2017 • 17:22

Futsalisté se utkají s fotbalisty. Zápasem podpoří vážně nemocného maséra

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští reprezentanti ve fotbale a ve futsale sehrají 12. června v Chomutově exhibiční zápas, jehož výtěžek poputuje na podporu maséra obou reprezentací Vladimíra Mikuláše, který onemocněl nevyléčitelnou amyotrofickou laterální sklerózu (ALS).



Čtyřicetiletý Mikuláš patří k předním odborníkům na sportovní a rekondiční masáž, které se věnuje mimo jiné u fotbalové i futsalové reprezentace. A to i přesto, že mu před několika týdny byla diagnostikována nemoc ALS, způsobující degeneraci a ztrátu buněk centrální nervové soustavy. Nemoc je zatím nevyléčitelná, ale Mikuláš se rozhodl s ní bojovat a fotbalisté a futsalisté mu v tom chtějí pomoci v rámci projektu Futsal za život.

Jedním z vrcholů byl měl být futsalový zápas, do kterého se zapojí i fotbaloví reprezentanti, kteří se den předtím vrátí z kvalifikačního utkání v Norsku, kde s nimi bude i Mikuláš. Duel se 12. června uskuteční v chomutovské sportovní hale od 18:30. Na hrací ploše se jistě představí Milan Škoda ze Slavie, Michael Krmenčík z Plzně či sparťan Tomáš Koubek plus další reprezentanti, jejichž účast je v jednání, a proti nim futsaloví reprezentanti v čele s kapitánem Lukášem Rešetárem.

"Rozhodli jsme se spojit síly s našimi kolegy z fotbalového "nároďáku", kteří Vláďu také všemožně v jeho boji s nevyléčitelnou nemocí podporují," řekl trenér futsalové reprezentace Tomáš Neumann, který patří mezi organizátory akce. "Velmi si vážíme pozitivního přístupu hráčů i realizačního týmu a věříme, že diváci zaplní halu do posledního místa," dodal.

Vstupné na tuto akci bude 100 korun. Proběhne rovněž prodej suvenýrů a dražba dresů. Zvláštním lákadlem pak budou VIP vstupenky, které jejich majitelům nabídnou různé výhody, jako například předzápasovou návštěvu kabin obou týmů. Celý výtěžek z této akce poputuje na transparentní konto Mikuláše.

Futsalová a fotbalová reprezentace sehrají charitativní utkání na podporu nemocného fyzioterapeuta Vladimíra MikulášeFoto futsalzazivot.cz

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud