18. července 2017 • 12:23

Nejlépe placení sportovci Slovenska? Sagan až třetí, vítěz není tolik známý

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
  • V žebříčku nejlépe placených slovenských sportovců vládne hokejista, který?V žebříčku nejlépe placených slovenských sportovců vládne hokejista, který?FOTO: koláž iSport.cz

    V Česku vládne Petr Čech, ve špičce najdete i Jakuba Voráčka či Michaela Frolíka, ale kdo patří mezi nejlépe placené sportovce Slovenska? Tamní verze časopisu Forbes přinesla žebříček nejvíce vydělávajících sportovců, ve kterém zohlednila jejich hrubé příjmy od července 2016 do června 2017. Mezi nejlepší desítku se vešli fotbalisté, hokejisté, cyklista a tenistka. Úplný vítěz vás ale možná překvapí... Projděte si kompletní pořadí.

  • 10. Martin Škrtel (fotbal)

    Kapitán slovenské fotbalové reprezentace Martin Škrťel vydělává v tureckém FenerbahceFoto Profimedia.cz

    Příjem: 2,5 milionu eur (67,5 milionu korun).

    Kapitán slovenské fotbalové reprezentace minulý rok v červenci opustil po osmi letech Liverpool a za šest milionů eur přestoupil do tureckého Fenerbahce. V Turecku si sice ročně vydělá o něco méně, ale pořád mu přibylo do rodinné kasy slušných 67,5 milionu korun.

  • 9. Dominika Cibulková (tenis)

    Dominice Cibulkové se v poslední době na kurtech nedaří.Foto Reuters

    Příjem: 2,9 milionu eur (78,3 milionu korun).

    Ačkoliv skončila v celkovém pořadí devátá, tenistka Dominika Cibulková jeden triumf získala - je nejlépe placenou sportovkyní na Slovensku. Za zmíněné období si vydělala přes 70 milionů korun.

  • 8. Vladimír Weiss (fotbal)

    Vladimír Weiss patří mezi nejlépe placené sportovce Slovenska, hraje v KataruFoto Profimedia.cz

    Příjem: 3 miliony eur (81 milionů korun).

    Kontroverzní slovenský fotbalista se láskou k penězům netají a svědčí o tom i fakt, že jim dal před třemi lety přednost před sportovním hlediskem. V roce 2014 se bývalý záložník Manchesteru City a Olympiakosu přestěhoval právě z Řecka do Kataru, kde si ve sledovaném období vydělal přes 80 milionů korun.

  • 7. Marek Hamšík (fotbal)

    Marek Hamšík je jedním z největších lídrů NeapoleFoto Reuters

    Příjem: 3,5 milionu eur (94,5 milionu korun).

    Fotbalového záložníka Neapole nepřehlédnete, ale oproti Vladimíru Weissovi je klubovým srdcařem. V italské Neapoli působí už od roku 2007 a stal se tahounem týmu. I přes velký zájem ostatních velkoklubů, kde by si přišel i na lepší peníze, podepsal novou smlouvu do roku 2020 a od července 2016 vydělal 94,5 milionu korun.

  • 6. Marián Hossa (hokej)

    V NHL Marián Hossa dosud odehrál za Ottawu, Atlantu, Pittsburgh, Detroit a Chicago 1309 zápasů, v nichž nasbíral 525 gólů a 609 asistencíFoto Profimedia.cz

    Příjem: 3,6 milionu eur (97,2 milionu korun).

    Na šesté příčce přichází na řadu hokejista. Trojnásobný vítěz Stanley Cupu má v Chicagu od roku 2009 dvanáctiletou smlouvu a za uplynulý rok si přišel na téměř sto milionů korun. Hvězdný útočník však musel kvůli zranění kariéru přerušit a v příští sezoně hrát nebude. Dokonce mu hrozí i konec kariéry, ale pokud by skončil, i tak mu budou Blackhawks další čtyři roky vyplácet milion dolarů ročně.

  • 5. Jaroslav Halák (hokej)

    Jaroslav Halák má za sebou rozporuplnou sezonu, bude příští rok jedničkou?Foto twitter.com

    Příjem: 4,3 milonu eur (116,1 milionu korun).

    Slovenský brankář nezažil ideální sezonu. V Islanders byl poslán na farmu, ale trápit ho to nemusí. Ještě příští rok mu poběží smlouva na pět milionů dolarů ročně, jenže potom už se v žebříčku boháčů objevit nemusí. Pokud bude chtít pokračovat v NHL, bude muset výrazně snížit své nároky, nebo odejít do Evropy.

  • 4. Zdeno Chára (hokej)

    Zdeno Chára patří mezi nejoblíbenější a nejlépe placené sportovce SlovenskaFoto Reuters

    Příjem: 4,5 milionu eur (121,5 milionu korun).

    Konec kariéry obrovitého zadáka se blíží, ale ještě není na pořadu dne. Čtyřicetiletý obránce je kapitánem Bostonu, kde mu v příští sezoně skončí sedmiletý kontrakt. Tolik peněz už dál nedostane, ale hrát zřejmě bude. Čtvrtou pozici v žebříčku neobhájí, ale do desítky by se měl vejít i nadále.

  • 3. Peter Sagan (cyklistika)

    Peter Sagan je cyklistickým fenoménem poslední doby. Kolik si vydělal?Foto Profimedia.cz

    Příjem: 5,3 milionu eur (143,1 milionu korun).

    Fenomén světové cyklistiky vybojoval bronzovou příčku a na Slovensku se těší velké oblibě. Na třetí místo žebříčku ho dostaly průměrné výsledky v Tinkoffu a Boře. V té si rodák ze Žiliny vydělá šest milionů euro, předtím bral v Tinkoffu o milon a půl méně. Z těchto částek tedy vznikl průměr od července 2016.

  • 2. Marián Gáborík (hokej)

    Marián Gáborík má v Los Angeles smlouvu, ale musí bodově přidatFoto Reuters

    Příjem: 5,5 milionu eur (148,5 milionu korun).

    Vítěz Stanley Cupu neprožil v uplynulých dvou sezonách zrovna bodově vydařené ročníky, přesto stál Los Angeles Kings slušný balík. Za uplynulý rok tak jeho hrubý příjem dosáhl téměř 150 milionů korun. V dalších letech už bude hodnota jeho smlouvy klesat, přesto by se měl udržet na nejvyšších příčkách žebříčku.

  • 1. Andrej Sekera (hokej)

    Andrej Sekera je nejlépe placeným slovenským sportovcemFoto Profimedia.cz

    Příjem: 5,9 milionu eur (159,3 milionu korun).

    Jste překvapeni? Nebudete rozhodně sami. Jméno pracovitého zadáka Edmontonu by na prvním místě asi nikdo netipoval, ale je to tak. A rozhodně právem! Jednatřicetiletý borec patří ke stabilním členům defenzivy, s týmem se podíval do play off a za uplynulý rok si vydělal téměř 160 milionů korun. Stejné peníze by měl pobírat i v příští sezoně, takže se dá předpokládat, že své první místo obhájí.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud