27. července 2017 • 11:17

Češi mají po 12 letech zlato ze Světových her. Po rybáři uspěl vodní lyžař

Autor: rb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vodní lyžování zná mnoho lidí spíš z dovolených, teď ho ale Čechům díky svému úspěchu na Světových hrách přiblížil Adam Sedlmajer i jako seriózní sport. V polské Vratislavi vybojoval zlato ve slalomu na vodních lyžích a navíc se dostal i do bojů o medaile ve skocích.



Český sportovec si svou další velkou medaili musel vybojovat v dodatečné rozjížďce, kde porazil Steva Neveua z Kanady. Ve finálové jízdě projeli oba závodníci stejný počet branek. A tak museli jet ještě jednou na laně dlouhém 11,25 metru. Zatímco Francouz zvládl tři branky, Sedlmajer čtyři a mohl slavit vítězství.

Postaral se tak o to, že Česká republika získala první zlatou medaili na Světových hrách od roku 2005, kdy titul vybojoval Patrik Lexa v rybolovné technice.

„Naposledy jsem závodil na Světových hrách před dvanácti lety a tehdy jsem vypadl hned na začátku, tak tohle je pro mě docela zadostiučinění,“ radoval se po dojezdu Sedlmajer.

„Každého vítězství si hrozně cením, mám z toho obrovskou radost,“ prohlásil mistr světa a světový rekordman v kombinaci. Tento výsledek je však ještě trochu výš. „Určitě je to největší úspěch, patří mezi medaile z mistrovství světa a Evropy, Světové hry jsou rozšířené a uznávané.“

Do Polska odjížděl Sedlmajer v dobrém rozpoložení, v tréninku mu vše vycházelo. „Byl jsem opravdu dobře připravený a věřil jsem si. Z kvalifikace jsem postoupil bez problémů a bylo jasné, že bych mohl o medaili zabojovat,“ řekl pro olympic.cz.

Pro Česko to je čtvrtý cenný kov, před Sedlmajerem měl stříbro a bronz ploutvový plavec Jakub Jarolím, třetí byl orientační běžec Jakub Král.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud