2. února 2018 • 17:54

Fotografka deníku Sport Barbora Reichová získala ocenění za Voráčkův portrét

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotografka deníku Sport Barbora Reichová získala ocenění za nejlepší portrét v rámci soutěže Sportovní fotografie roku 2017. Oceněn byl její snímek kapitána hokejové reprezentace Jakuba Voráčka před mistrovstvím světa. Hlavní cenu získal snímek Cape Epic od volného fotografa Michala Červeného. Putovní cenu pro vítěze obnovené soutěže a odměnu 50.000 korun převzal Červený dnes na Staroměstské radnici v Praze při vernisáži výstavy Sportovní fotografie roku.



Přehlídku 78 nejlepších novinářských snímků minulého roku doplňuje výstava Zlaté Nagano fotografů Eduarda Erbena, Jiřího Pekárka, Herberta Slavíka a Michala Růžičky. Výstava navazuje na tradici výročních přehlídek, která se konala od roku 1971. Poslední soutěžní ročník se uskutečnil v roce 2001, pak byly přehlídky nesoutěžní.

Do soutěže, kterou obnovil Klub sportovních novinářů s pořadatelskou agenturou Seven Days Agency, přihlásilo 43 profesionálních fotoreportérů 501 snímků. Ceny se udělovaly také v kategoriích fotbal, ostatní sporty, sportart a foto série.

"Jsem velice rád, že se letos po dlouhé odmlce soutěž znovu uvedla v život. Byl jsem mile překvapený vysokou úrovní přihlášených fotografií," řekl předseda poroty Filip Láb. "Práce porotce díky tomu byla opravdu příjemná a radostná, bylo rozhodně z čeho vybírat. Jsem rád, že česká sportovní fotografie je na světové úrovni," dodal.

Oceněný portrét Jakuba Voráčka od fotografky deníku Sport Barbory ReichovéFoto Barbora Reichová (Sport)

Výsledky soutěže Sportovní fotografie roku 2017:

Hlavní cena: Michal Červený - Cape Epic 2017 (Nino Schurter a Matthias Stirnemann na etapovém závodě horských kol v Jižní Africe)

Fotbal: Vlastimil Vacek - Překonaný (brankář Dukly Praha Filip Rada inkasuje druhý gól v utkání HET ligy se Slavií)

Ostatní sporty: Pavel Lebeda - Josef Dostál : Vítězství (MS 2017 v rychlostní kanoistice v Račicích)

Portrét: Barbora Reichová - Jakub Voráček (hokejista)

Sportart: Michal Červený - Plný plyn (triatlonový závod na okruhu F1 v Abú Zabí)

Série: Michal Sváček - Automobilové závody 24 hodin Le Mans.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud