8. března 2010 • 11:11

Paroubek ze Sáblíkové udělal krasobruslařku

Autor: ČTK, bke
Vstoupit do diskuse
26
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

I kdyby Martina Sáblíková vyhrála ve Vancouveru deset zlatých medailí, bylo by to pořád málo, aby si Jiří Paroubek zapamatoval, že je rychlobruslařka.



Předseda ČSSD chtěl v přítomnosti Sáblíkové a jejího trenéra Petra Nováka na dnešní tiskové konferenci podpořit výstavbu nové haly ve Velkém Oseku. Předvedl však pořádný trapas, když ze Sáblíkové udělal krasobruslařku.

"Krasobruslení moc nerozumím, protože tam se nehraje na dvě branky," prohlásil Jiří Paroubek. Dobře naladěný politik chtěl tak reagovat na kritické ohlasy na jeho prohlášení, že po volbách pozvedne český hokej, který se topí v krizi.

Čtěte dále:
Hašek se pustil do Paroubka: Nerozumí hokeji »

Paroubek dále prohlásil, že pokud ČSSD vyhraje květnové volby, pomůže nová vláda a kraj s infrastrukturou pro výstavbu nové rychlobruslařské haly.

S8blíková ukazuje na vizualizaci projektu
S8blíková ukazuje na vizualizaci projektu

"Ale musí se jednat o kombinaci veřejných a privátních prostředků. Důležité je, aby se jednalo o víceúčelový projekt," uvedl Paroubek.

Podle Paroubka je na čase, aby stát adekvátně podpořil nejen úspěšnou Sáblíkovou, ale i další sportovce. ČSSD hodlá vytvořit poradní orgán premiéra, radu vlády pro sport. Novák přijal Paroubkovu nabídku stát se jedním z členů rady.

Martina Sáblíková se svými třemi olympijskými medailemiFoto Barbora Reichová (Sport)


Výstavba první umělé dráhy v Česku má podle dřívějších informací vyjít na zhruba 1,5 miliardy korun.

Středočeský kraj nemá na výstavbu krytého oválu s rychlobruslařskou dráhou peníze, uvedl nedávno hejtman David Rath (ČSSD). Pokud se najde soukromý investor, kraj by to podle Ratha uvítal.

Vstoupit do diskuse
26
Články odjinud


Články odjinud