2. února 2017 • 22:15

Šlágrem Premier League na DIGI provedou fanoušky Hrdlička se Šmicerem

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prolomí Arsenal sérii nezdarů na Stamford Bridge? Chelsea tam s kanonýry prohrála naposledy v roce 2011 díky hattricku Robina Van Persieho. Šlágrem 24. kola Premier League provede diváky na programu DIGI Sport 1 Michal Hrdlička, který ve studiu přivítá Vladimíra Šmicera, někdejší hvězdu Liverpoolu. Zápas začíná v sobotu v půl druhé odpoledne, studio Premier League o půl hodiny dříve.



Chelsea vede tabulku anglické nejvyšší soutěže s luxusním náskokem devíti bodů před Tottenhamem a právě Arsenalem, který přišel o druhé místo po úterní prohře s Watfordem. Pokud Kanonýři neprolomí černou sérii s Chelsea, náskok se ještě zvýší.

Wenger na tribuně

„Vzhledem k tomu, že Arsenal nečekaně prohrál s Watfordem a Chelsea první supertěžký zápas tohoto týdne zvládla, když mimo jiné před zraky Vládi Šmicera remizovala 1:1 v Liverpoolu, tak už to se ziskem titulu vypadá velmi nadějně. Ale je teprve začátek února, ostatní pronásledovatele nemůžeme jen tak odepsat. Právě Arsenal, Liverpool, Tottenham, popřípadě týmy z Manchesteru ještě určitě neřekly poslední slovo,“ říká před zápasem Michal Hrdlička.

Pro Arsenal je nepříjemné i to, že Arséne Wenger bude tým „koučovat“ z tribuny, za hrubé urážky rozhodčího si totiž vysloužil trest – čtyři zápasy na tribuně. A na Stamford Bridge odkrojí teprve druhý díl svého trestu. A aby nebylo zpráv o černé sérii Arsenalu na hřišti Chelsea málo, naposledy skóroval na jejím hřišti v roce 2013.

Michal Hrdlička, který na DIGI Sportu Premier League pravidelně komentuje, vidí hlavní příčinu letošní dominance Chelsea v osobě trenéra. „Manažer Antonio Conte změnil Chelsea k nepoznání. Mají jiné rozestavení, styl hry – to všechno tento charismatický Ital upravil k obrazu svému. Tým se podařilo vhodně doplnit a Conte dokáže z hráčů dostat to nejlepší,“ říká.

Chcete vidět super fotbal? Jděte na Novou DIGI TV >>

Se slovy Michala Hrdličky souhlasí také Vladimír Šmicer. „Jedná se o velmi prestižní zápas, který dle mého názoru můžu výrazně napovědět v bitvě o titul. Pokud Chelsea uspěje za tři body, budou to mít pronásledovatelé, zejména Tottenham, Arsenal a Manchester City velmi těžké,“ uvědomuje si Šmicer. Bývalý fotbalista Liverpoolu ovšem jednoznačného favorita v tomto duelu nevidí. „Myslím si, že Arsenal je schopen s Chelsea uhrát velmi dobrý výsledek. Základem bude dobře bránit a pohlídat si především Diega Costu a Edena Hazarda. Nicméně Arsenal má výborné brejkové hráče, kteří by se mohli prosadit,“ tvrdí expert.

Pikantní souboj Čech vs. Courtois

Pikantní bude zápas pro jediného českého hráče v Premier League, gólmana Petra Čecha, který v Chelsea působil od roku 2004 až do roku 2015. „Pro Petra Čecha jsou zápasy proti Chelsea vždy speciální, s fanoušky tohoto klubu má navíc i teď vřelý vztah. Na druhou stranu se ukazuje, že Courtois je právem novou jedničkou Blues. V této sezoně je defenziva Chelsea nejlepší v celé lize a z velké části je to i jeho zásluha,“ uznává Michal Hrdlička.

Petr Čech ale není jedinou hvězdou, která okusila obě strany sobotního duelu. Španěl Cesc Fabregas se opět postaví proti svému mentorovi, jelikož Arséne Wenger ho uvedl do velkého fotbalu. Poté Fabregas odešel do Barcelony, ovšem vrátil se k městskému rivalovi z Chelsea, což mu dodnes mnoho fanoušků Arsenalu zazlívá.

Chcete vidět super fotbal? Jděte na Novou DIGI TV >>

Michal Hrdlička se na zápas, který bude spolu s Vladimírem Šmicerem sledovat ve studiu, vysloveně těší. „Užívám si roli moderátora i komentátora. Když moderuju doprovodná studia, mám rád tu interakci se zajímavými hosty, možnost rozebírat nejzajímavější situace. Jako komentátor zase vždy dávám do projevu hodně emocí a ty přinášejí hlavně tyhle velké zápasy,“ libuje si.

Expert ve studiu Vladimír Šmicer se v týdnu vrátil z několikadenní návštěvy Liverpoolu, byl přítomen na zápase svého oblíbeného klubu s Chelsea a další den se zúčastnil sponzorské akce. Na té se potkal s bývalými spoluhráči, mezi které patří například vynikající útočník Robbie Fowler. Co o akci ve studiu DIGI Sport prozradí?

Kanály DIGI Sport, které vysílají Premier League, ale zároveň také druhou anglickou ligu Sky Bet Championship, španělskou La Ligu či tenisové turnaje ATP, provozuje v České republice televizní operátor DIGI CZ, který nabízí buď satelitní Novou DIGI TV, nebo internetovou DIGI2GO >>

Jak Vladimír Šmicer vzpomíná
na zápasy s Chelsea a s Arsenalem

„S Arsenalem to bylo vždy nesmírně těžké, hrát proti Robertu Piresovi či Thierrymu Henrymu byl zážitek. S Chelsea byly vždy zajímavé zápasy, doma se nám proti nim nesmírně dařilo, ale venku jsme se skoro vždy trápili,“ říká.

Asi největší zážitek má ze vstřelené branky proti Chelsea v roce 2002 v posledních minutách hry. „Zbývalo pět kol do konce a my se díky této výhře dostali do čela Premier League, naneštěstí nás ve finále předběhl Arsenal a boj o titul jsme tak prohráli.“

Podívejte se na poslední zápasy Arsenalu a Chelsea v Premier League:

SESTŘIH Premier League: Arsenal - Watford 1:2. Čech nepomohl, domácí ztratili
Video se připravuje ...

SESTŘIH Premier League: Liverpool - Chelsea 1:1. Domácí zachránili remízu, Costa nedal penaltu
Video se připravuje ...

Premier League podle Michala Hrdličky: Překvapila Chelsea, ta i vyhraje titul
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud