10. února 2017 • 18:05

Tenisová lahůdka na DIGI Sportu: Sledujte Berdycha a spol. v Rotterdamu

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

První z letošních turnajů ATP World Tour 500 se odehraje v týdnu od 13. do 19. února v nizozemském Rotterdamu. Turnajem provede tenisové fanoušky DIGI TV, která exkluzivně odvysílá celý turnaj na kanálu DIGI Sport 2 HD. Povede se Tomáši Berdychovi navázat na triumf z roku 2014?



„Vysíláme od prvního dne, prioritou jsou pro nás samozřejmě zápasy českých a slovenských hráčů,“ říká Marek Vaňous, který v DIGI Sport vede tým tenisových komentátorů. Aktuální program DIGI Sportu najdete ZDE.

Řediteli turnaje, někdejšímu dvojnásobnému vítězovi rotterdamského turnaje, Nizozemci s českými kořeny Richardu Krajicekovi, se omluvili těsně před turnajem dvě největší hvězdy a nejvýše nasazení hráči: Švýcar Stanislav Wawrinka a finalista Australan Open, Rafael Nadal ze Španělska.

„Jsou to ztráty, které organizátoři jenom těžko nahradí. Na druhé straně to znamená víc šancí pro ostatní, včetně Tomáše Berdycha a Martina Kližana ze Slovenska, který turnaj překvapivě vyhrál v minulém roce. Momentálně je turnaj prakticky netipovatelný a může ho vyhrát kdokoli,“ říká tenisový expert DIGI Sportu.

České a slovenské naděje

Tomáše Berdycha, který v Rotterdamu vyhrál v roce 2014, netřeba představovat. Dlouhé roky patří k nejužší špičce, letos po dlouhé době vypadl z elitní desítky, na Australian Open skončil na raketě Rogera Federera. Ale co Martin Kližan, který před rokem ve finále v Rotterdamu udolal ve třech setech Francouze Monfilse?

Chcete vidět super tenis? Sledujte na Nové DIGI TV >>

„Martin je obrovský talent. Před jedenácti lety vyhrál juniorku na French Open a když má formu, může se porovnávat s nejlepšími. Jeho problémem je nevyrovnanost výkonů. Loni vyhrál dva turnaje ATP World Tour 500 a potom od června nepřešel přes první kolo. Svou divokou povahou se dostává do problémů. Díky ní ale také nemá respekt před hvězdnými soupeři a strach z velkých momentů. Z pěti finálových účastí získal pět titulů. Je levák, má jeden z nejlepších forhendů, a pokud by dokázal stabilizovat výkony, určitě má na to být mezi patnáctkou nejlepších hráčů na světě,“ hodnotí svého krajana Marek Vaňous.

I po odhlášení Wawrinky a Nadala ale zůstávají v pavouku turnaje v Rotterdamu zajímavá jména. Elitní desítku reprezentují Chorvat Marin Čilič a Rakušan Dominic Thiem, nechybí jména jako Tsonga, vycházející hvězda Zverev, ostřílený Baghdatis a další.

Marek Vaňous se těší především na Grigora Dimitrova. Tento pětadvacetiletý Bulhar, aktuálně 13. hráč světa, na Australan Open řádně potrápil Rafaela Nadala, který se do finále proti Rogeru Federerovi prokousal až po pětisetové bitvě. „Věřím, že mu vydrží forma z úvodu sezony. Konečně hraje to, co se od něj celé roky očekávalo. Klidně může dojít až za titulem,“ tipuje Marek Vaňous.

Jeden z prestižních turnajů

DIGI Sport zahajuje turnajem v Rotterdamu sérii nejprestižnějších turnajů ATP, které bude v příštích čtyřech letech tenisovým fanouškům zprostředkovávat. K deseti turnajům ATP World Tour 1000, 13 turnajům ATP World Tour 500 odvysílá ještě alespoň devět turnajů ATP World Tour 250. Ochutnávku v podobě turnaje v indickém Chennai nabídl už počátkem ledna.

Díky spolupráci s ATP Media nabízí DIGI Sport tenisovým fanouškům exkluzivní materiály nad rámec televizních přenosů. „Jde o řadu magazínů, například ATP World Uncoveded, který se vysílá každý týden. Kromě toho máme přístup na extranet ATP, kde je spousta zajímavostí a rozhovorů s aktivními hráči i s tenisovými legendami. Toto vše se pokusíme divákům zprostředkovat, ať už na obrazovce, nebo na webu,“ slibuje Marek Vaňous.

Na velké turnaje série ATP World Tour 1000, a především na závěrečný turnaj Mistrů v Londýně, připraví DIGI Sport také speciální studia s exkluzivními tenisovými hosty a jak říká Marek Vaňous, sám vášnivý tenista, v případě významného českého či slovenského úspěchu zařadí studia i dříve. Třeba už nyní v průběhu turnaje v Rotterdamu?

Marek Vaňous

komentátor Marek VaňousFoto Digi Sport

Tenis sleduji odmala a přes 20 let ho i hraju. Začal jsem s ním pozdě, takže jenom jako amatér. Tenis komentuji už sedmým rokem a mám za sebou přes tisíc zápasů. Přesto jsem stále na začátku cesty. Velmi mě inspiruje zahraniční, hlavně anglický, styl komentování. Díky velké porci zápasů, které nás čekají, budu mít velký prostor na trénink. 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud