17. dubna 2017 • 14:30

Přichází s antukou Nadalův čas? Sledujte turnaj v Monte Carlu na DIGI TV

Autor: DIGI TV
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nebýt Rogera Federera, získal všechny velké tituly této tenisové sezony. Po návratu na oblíbenou antuku nastává pro Rafaela Nadala ideální čas k návratu na vrchol. Obzvlášť, když se Roger Federer turnaje Masters v Monte Carlu nezúčastní, může být cesta k triumfu na oblíbeném turnaji volná. Získá Nadal v Monacu svůj jubilejní desátý triumf? Turnaj ATP World Tour Masters sledujte živě na DIGI TV



Pro Rafaela Nadala hovoří kromě aktuální formy i statistiky: v Monte Carlu získal devět titulů a od roku 2005 do roku 2013 vyhrál na antuce v monackém knížectví neuvěřitelných 46 zápasů za sebou!

Kdo se Nadalovi v cestě za turnajovým titulem, rovné tisícovce bodů do žebříčku ATP a finanční prémii 850 tisíc eur (téměř 22 milionů korun) postaví? Podle losu a papírových předpokladů narazí na hráče světové desítky nejdříve v semifinále, a to buď na Dominica Thiema, nebo na Novaka Djokoviče. Ten vynechal poslední turnaj Masters v Miami a má velkou motivaci napravit bídný start do nové sezony.

„Kromě Djokoviče se na novém povrchu mohou blýsknout třeba Wawrinka, Thiem nebo Goffin. Zajímavé bude též sledovat turnajovou devítku Tomáše Berdycha. Neměl ideální úvod sezony, ale na turnaji v Miami, kde měl dva mečboly proti pozdějšímu vítězi Federerovi, ukázal velké zlepšení. I přes svůj agresivnější styl dokáže na antuce zahrát výborně. V Monte Carlu byl už dvakrát ve semifinále, v roce 2015 dokonce ve finále,“ říká Marek Vaňous, tenisový expert DIGI Sportu.

Na Instagramu zveřejnil Berdych v minulém týdnu fotku z tréninku s popiskem, že se po návratu na antuku cítí dobře. Na druhém snímku se vyfotil s realizačním týmem v čele s novým koučem Goranem Ivaniševičem, pod jehož vedením mění styl hry. Prorazí v Monacu, kde je – stejně jako řada dalších světových tenistů – oficiálně doma? Podle turnajového pavouka se mu do cesty pravděpodobně postaví ve třetím kole chorvatský ranař Marin Cilic, případně ve čtvrtfinále světová jednička Andy Murray. Kromě Berdycha se z českých hráčů v Monte Carlu představí ještě Jiří Veselý.

Jak už bylo uvedeno, z elitní světové desítky se v Monte Carlu nepředstaví Roger Federer, zatím zjevení sezony. Zdůvodnil to únavou z náročného programu a tím, že se chce soustředit z antukové sezony pouze grand slam v Roland Garros, byť nevyloučil, že vynechá i ten a bude pokračovat až na trávě. Kromě hvězdného Švýcara nebudou z elitní desítky v Monacu startovat ještě Kei Nishikori, světová sedmička z Japonska, a šestý hráč světa, Kanaďan Milos Raonic.

Po turnajích v Americe se série ATP World Tour přesouvá do Evropy a v DIGI končí série nočních přenosů. „Konečně si můžeme vychutnat tenis přes den. Na DIGI Sportu 2 nabídneme každý zápas, který nám práva umožňují a bude to pořádný tenisový maraton. Komentovat budou naši osvědčení komentátoři, jejichž řady rozšířil zkušený Matej Hájek, mimochodem bývalý tenista. Nějaký zápas z bohatého programu bude pravděpodobně komentovat i Klára Koukalová,“ říká Marek Vaňous.

Turnaj v Monte Carlu sledujte exkluzivně na DIGI TVFoto Digi TV

Přenosy na kanálu DIGI Sport 2 HD probíhají celý týden od Velikonočního pondělí od 11. hodiny dopolední, v sobotu 23. dubna po poledni jsou na programu semifinále, v neděli od 14:30 finále.

Neděle bude na kanálech DIGI Sport mimořádně pestrá: DIGI Sport 1 HD nabídne dva duely anglické fotbalové Premier League: Burnley – Manchester United a Liverpool – Chrystal Palace, na DIGI Sport 3 HD zase mohou fotbaloví fanoušci zhlédnout nejprve duely španělské La Ligy Real Sociedad – Deportivo a Celta Vigo – Real Betis, aby večer od 19. hodiny odstartoval doprovodný program k utkání jara: fotbalového El Clásika mezi Realem Madrid a Barcelonou.

Poražený a vítěz. Rafael Nadal po finále v Miami s Rogerem Federerem.
Poražený a vítěz. Rafael Nadal po finále v Miami s Rogerem Federerem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud