21. listopadu 2017 • 00:00

Laser game – co to je? A kde si hru nejlépe vyzkoušet?

Prezentace klienta
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když se řekne laser game, velká část dospělých si představí, že jde jen o ztrátu času, která nic nepřináší. Kdo si to ale zkusí, zpravidla svůj názor na laser game změní. Jen je třeba udělat první krok. 



„Vidíme to každou chvíli. Třeba u rodičů nebo i prarodičů, kteří přijdou jen jako doprovod. Nechají se přemluvit, ať si zahrají také.  Za chvíli už slyšíme, že si to naplno užívají.  Často se pak vracejí, někdy pod záminkou, že děti nedají jinak.“ říká Petr Bašus z Laser Game Mercuria, největší arény tohoto typu v České republice.

K laser game lze přistupovat různě. V každém případě je to čistá zábava plná nečekaných situací, která během chvíle strhne skoro každého. Stačí první zásah toho správného cíle.

Laser game přináší ale i napětí – a tomu se lze těžko ubránit.  Tep stoupá a adrenalin se vyplavuje, simulace reálné situace je tu velmi sugestivní.

Tato aktivita ale může být i (fyzicky překvapivě náročným) sportem, ve kterém se lze zlepšovat a také soutěžit v pravidelných laser game turnajích.  Jde tu o kombinační schopnosti, strategii i obratnost. A mimochodem dochází i k obrovskému výdeji energie.

A v neposlední řadě je laser game něco, co velmi snadno propojuje lidi – a to nejrůznějšího věku. Toho lze využít při nejrůznějších firemních akcích a večírcích, kde je cílem své kolegy vidět v trochu jiném světle. „V Mercuria Laser Game jsme schopni takovou akci připravit skutečně na míru, včetně jídla a pití nad rámec naší běžné nabídky,“ popisuje Petr Bašus. Takovou akci lze pojmout nejrůznějšími způsoby – mohou proti sobě soutěžit jednotlivá oddělení firmy, anebo je možné vytvořit týmy zcela napříč firemní strukturou.

Stále častěji se také v aréně konají narozeninové oslavy pro děti. Děti si pochopitelně na narozeniny chtějí pozvat pokud možno všechny své kamarády. Uspořádat takovou akci doma si ale ne každý troufne – a to z mnoha důvodů. Laser herna nabízí řešení, které ve svém důsledku není ani příliš nákladné a které vyhovuje všem – rodičům, oslavencovi i hostům. Odpadá tu starost, jak děti zabavit. Ty prostě zmizí v herně. Není třeba řešit ani pohoštění, o to se postará obsluha, včetně dětského šampaňského.

Laser game nemusí být jen občasnou záležitostí. Může jít i o pravidelnou pohybovou aktivitu. Každé pondělí je možné v Mercuria Laser Game docházet na hodinové lekce, kde si děti vyzkouší různé herní módy, učí se spolupracovat, komunikovat a strategicky uvažovat. Aniž by si toho všimly, naběhají při tom několik kilometrů – a to i ty, které je jinak obtížné k pohybu motivovat.  V porovnání s jiným sporty je to mimořádně bezpečné. „Za  4 roky provozu herny, kdy se zde vystřídaly tisíce hráčů, se u nás nestal jediný vážnější úraz,“ vysvětluje Petr Bašus.

 

 

Články odjinud


Články odjinud