Autor: iSport.cz
29.12.2015 • 12:30

AKTIVNÍ ŽIVOT Miloše Škorpila: Nemáte čas? Díky pohybu ho získáte

Vstoupit do diskuse
0

Nemám čas, takže nemůžu sportovat. Možná leckoho překvapí, že se dá na hojně rozšířenou výmluvu mnoha lidí dívat i z druhé stránky. Díky pohybu můžete mít víc času. Jak na to radí ultramaratonec Miloš Škorpil v dalším dílu videoblogu pro Superlife.



Kde vzít v dnešním rychlém světě čas na pohyb? Pro řadu lidí je to zcela logická otázka. Celoživotní sportovec Miloš Škorpil však tvrdí, že naopak logiku postrádá.

AKTIVNÍ ŽIVOT Miloše Škorpila 6: Nemáte čas? Díky pohybu ho získáte
Video se připravuje ...

„Když se člověk pravidelně hýbe, zvládá většinu věcí mnohem rychleji, tudíž je toho schopen v běžném životě stihnout mnohem víc než ten, kdo většinu času sedí na zadku,“ je přesvědčen ultramaratonec a patron Superlife. „Když se člověk pravidelně hýbe, je daleko vitálnější, živější, rychlejší, silnější, méně neutralizován stresem z vědomí, že nic nestíhá.“

Pravidelným pohybem – zejména chůzí a během – člověk získává čas pro sebe sama a na sebe sama. Jakmile si dopřejete luxus být pravidelně sami sebou, začnete si uvědomovat řadu souvislostí vašeho života.

„Pohyb neprospívá jen tělu, ale stejně tak duchu. Poté, co se projdete, proběhnete, projedete, zaplavete nebo si zacvičíte, cítíte se jakoby osvobozeni od stresů, které vás předtím táhli k zemi jako balvan,“ říká Škorpil.

Co ale s lidmi, kteří budou za každou cenu tvrdit, že se vymykají běžné populaci a opravdu nemají čas? „Mnoho manažerů mi oponuje, že nemají čas si obden vyběhnout. Když se ale nechají ukecat a podvolí se tomu, že to aspoň na měsíc zkusí, tak zjistí, že čas, který věnují běhu, věnují sami sobě a vrací se jim to. Řada z nich měla nejlepší myšlenky pro vyřešení jejich problémů právě při sportu.“

Stejné je to s každým, kdo se začne pravidelně hýbat.

AKTIVNÍ ŽIVOT Miloše Škorpila 5: Rodina je pozitivní motivace
Video se připravuje ...

AKTIVNÍ ŽIVOT Miloše Škorpila 4: Zdraví není o špičkových výkonech, ale o radosti
Video se připravuje ...

AKTIVNÍ ŽIVOT Miloše Škorpila 3: Hubnutí neznamená zblbnutí
Video se připravuje ...


Vstoupit do diskuse
0
Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}