7.3.2016 • 14:13

Kůrovec i žulové věžičky. Patronka Kocumová nafotila TIPY na výlety

Vstoupit do diskuse
0

Díky propojení dvou velkých koníčků získává pokaždé originální zážitky. Zuzana Kocumová, šampionka ve Spartan Race a patronka Superlife, miluje pohyb a focení. Tohle je obrazová pozvánka a její tipy na výlety do každého počasí. Patriotka z Jizerských hor se v ní rozhodně nezapře.



JIZERSKÉ HORY
Šámalova chata na Nové louce
Nejbližší cíl i těch nejméně zdatných lyžařů - přibližně 3 km z Bedřichova, kde je nejhorší první stoupání dlouhé asi 1,5 km.  Zpět naopak téměř z kopce. Komu jako odměna nestačí pohled na lovecký zámeček, krásně zasazený do okolí, v pozadí s Černou horou, tak ho rozhodně nezklame úžasná kuchyně, kterou takzvaná Šámalka nabízí.

Nová louka - Šámalova chata za úplňkuFoto archiv

Černá Nisa
Jedna ze tří jizerskohorských přehrad. Vděčný cíl jak v létě na kole, tak v zimě, kdy většinou zamrzá a nabízí i projetí po zamrzlé ploše. Také krátký nenáročný výlet z Bedřichova, možno zkombinovat s Novou loukou, cca 10-12 km.
Černá NisaFoto archiv

Josefodolská přehrada
Největší z jizerskohorských přehrad, zdroj pitné vody pro Liberec. Při nástupu z Bedřichova je možný okruh okolo celé přehrady, přes Novou louku, Blatný rybník, Hrabětice a Královku, dlouhý cca 15-17 km.
Josefodolská přehradaFoto archiv

Sněžné věžičky
Kdo vyrazí z Bedřichova přes Novou louku a Kristiánov na Rozmezí, vyjede zároveň nejdelší kopec v Jizerkách, který je i úvodem tradiční Jizerské 50. Na křižovatce před Rozmezím se může vydat trochu mimo upravované tratě směr Černá hora a Sněžné věžičky, kde najde osamocené žulové skalní věžičky. Na nejvyšší je i skalní vyhlídka. Zpět doporučuji vydat se přes Čihadla, Tetřeví boudy a Krásnou Máří (rovina a z kopce), celý okruh má kolem 25 km.
Sněžné věžičkyFoto archiv

Paličník
Jedna z nejkrásnějších vyhlídek Jizerských hor, asi 5 km od Smědavy. Nabízí výhledy jak do údolí řeky Smědé s obcí Bílý potok, Hejnicemi a Libverdou, úbočí Smědavské hory a Frýdlantského cimbuří, tak na druhé straně na Krkonoše, i na nejvyšší horu Jizerských hor – Smrk. Na lyžích je možný snadný okruh právě z parkoviště ze Smědavy asi 10-15 km, tak pro náročné z Bedřichova přes Rozmezí a Smědavu, to se připravte na porci kolem 40 km.
PaličníkFoto archiv

Jizerka, Malá Jizerská louka
Nejvzdálenější místo Jizerské 50, které vás zavede do nejvýše položené osady v Jizerských horách, tak na rašeliniště říčky Jizerka.  Dominantou je 1085 m vysoký čedičový vrch Bukovec.
JizerkaFoto archiv

KRKONOŠE
Zlaté návrší
Místo s nádherným výhledem na Kotel, Labskou louku, Sněžné jámy i Sněžku. Nástup možný na Mísečkách, kde si výhledy zasloužíte více než 4 km dlouhým stoupáním do výšky 1411 metrů (lyžař na fotce skutečně dojel na lyžích, byť se to z obrázku nezdá).
Zlaté návrší se Sněžkou v pozadíFoto archiv

ŠUMAVA
Prameny Vltavy
Jedno z míst, které je názornou ukázkou toho, co dokáže kůrovec. Jizerky mají podobnou kalamitu 30 let za sebou, Šumava jí prochází. Pohled to není veselý, ale stojí za to na vlastní oči vidět, co způsobí přemnožení kůrovce v oslabeném lese. Přístup je asi 6 km z Kvildy, hezký okruh je například přes prameny na Černou horu a přes Filipovu huť zpět.
Šumava - prameny VltavyFoto archiv


Vstoupit do diskuse
0
Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}