Autor: mahjab
28.6.2016 • 16:35

Koloběžka je životní styl, říká Zdeněk Valenta, patron Superlife

Vstoupit do diskuse
0

Sám o sobě říká, že je sportovní nadšenec. Rád běhá, bruslí, ale vítězí u něj koloběžka. Nový patron Superlife Zdeněk Valenta je zakladatelem běžecko-koloběžeckého klubu RedRabbit, ale i návrhář nových dopravních koloběžek i cestovatel. Do světa koloběhu nahlédl před více než třemi roky a zdá se, že ho nový životní styl naprosto pohltil. „Koloběžka není jen o těch sportovních výkonech. Je to životní styl“ říká šestačtyřicetiletý Valenta.



Ten se svým dopravním prostředkem zažil již opravdu hodně. Během několika týdenní expedice na ní projel celý sever Skandinávie, za 24 hodiny přejel Rakousko z jihu na sever a teď se chystá na další bláznivý plán. Zvládnout na koloběžce legendárního Ironmana. Tedy pro upřesnění, 180 kilometrovou vzdálenost na kole nahradí koloběžkou.

České eso na koloběžce: Aplikace Superlife je můj osobní trenér
Video se připravuje ...

Troufalý cíl myslíte? Pro sportovce tělem i duší nikoliv. „Chtěl bych během léta zvládnout pět ironmanských tratí, jak je známe z havajské Kony. Plavání bude na stejné trati, to samé závěrečný maraton, jen jsem si stanovil koloběžku jako zdravou náhradu kola. Startujeme 8. července v rakouském Klagenfurtu. Moc se těším, takové cíle mě pohání dopředu,“ vysvětluje.

V tom mu pomáhá i aplikace Superlife, kterou poslední tři měsíce využívá při každodennímu tréninku. „Jako jediná aplikace v Čechách je vyrobená pro koloběžku. Je to takový můj osobní trenér. Člověku hodně pomůže, když může na dálku porovnávat svoje výkony s ostatními. Když se podívám do té své skupiny koloběžců v Superlifu, jak se neustále rozrůstá, to mě hodně těší,“ pochvaluje si milovník chladného severu, jenž trénuje desítky hodin týdně.

„Pokud se člověk připravuje na delší trasu, tak to bývá kolem 700 km týdně. Jsou to opravdu hodiny a hodiny tréninku. Nejezdím pořád na koloběžce. Hodně běhám, je tam příprava v posilovně, mám rád lezení. To všechno je součástí mé přípravy,“ uzavírá jeden z hlavních průkopníků koloběhu v Čechách.

Brzy přineseme i rozsáhlý rozhovor se Zdeňkem Valentou o cestování, vášni ke sportu i Superlifu


Vstoupit do diskuse
0
Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}