19.9.2016 • 15:47

Jezdí bagrem, skalpoval 3307 běžců. Skvělá trať, ocenil půlmaraton vítěz výzvy Superlife

Vstoupit do diskuse
0

Další soupeř předběhnut. A další. A ještě jeden! Pozor, stopa, teď běžím já! Hned 3307 závodníkům z 36 zemí dal o víkendu svým časem na frak na Mattoni 1/2Maraton v Ústí nad Labem Roman Vojtášek, který se na prestižní akci kvalifikoval výzvou aplikace Superlife. A dojmy? Se závodem i svým výkonem byl 49letý borec ze západních Čech spokojený.



Vondrášek, který se běhání začal intenzivněji věnovat teprve na jaře, zaběhl čas 1:35:35 a skončil na 293. místě z 3600 závodníků. Ve své kategorii M45 šestadvacátý. "Pořadí úplně neřeším, spíše mě zajímal čas, měl jsem odvážný plán zaběhnout to pod hodinu a čtyřicet minut a to se mi povedlo, takže jsem hodně spokojený," měl radost strojník/bagrista z Královského Poříčí u Sokolova.

Během půlmaratonu bylo vypito 18 250 litrů vody, a aby toho nebylo málo, voda padala i z nebe. Část závodního pole osvěžilo v průběhu závodu mrholení. "Já jsem měl štěstí, když jsem běžel, tak ještě nepršelo, kapky začaly padat až patnáct minut potom, co už jsem byl v cíli," hlásil Vondrášek. "Jinak ale bylo chladno a v tak se mi běhá nejlépe. I trať byla skvělá," ocenil profil 21 km dlouhé distance Vondrášek, který aplikaci Superlife používá.

"Nejsem nějaký velký fanda facebooků a těchto věcí, ale Superlife mě baví, objevil jsem ho díky reklamě v televizi v reality show Superchlapi. Je to jednoduché a nesetkal jsem se s žádnými technickými problémy. Navíc když vám dá někdo palec, nebo okomentuje váš výkon, je to hodně příjemné. Celkově mě to nutí sportovat a motivuje mě to, i když už nejsem nejmladší," usmál se Vondrášek.

Kromě Vondráška běželo s aplikací Superlife ústecký půlmaraton dalších třináct běžců.

Nejrychlejší půlmaraton kariéry i historie Ústí

Úsměv na tváři nehrál po závodě jen Vondráškovi, gratulovat si mohli i pořadatelé. Za A, zvládli mírnou nepřízeň počasí. Za B, vítězný Keňan Barselius Kipyego v dešti jako první v historii půlmaratonu zaběhl čas pod jednu hodinu. Časomíra se po protnutí cílové pásky zastavila na čase 59:15, rychlejší půlmaraton Kipyego nikdy v kariéře nezaběhl.

„Výkon vítěze dělá z ústeckého závodu čtvrtý nejrychlejší půlmaraton letošního roku," těšilo na webových stránkách Ústí nad Labem předsedu organizačního výboru RunCzech Carlo Capalba. Druhý v pořadí Adugna Takele doběhl v čase 1:01:31, bronz bral Abraham Kipyatich za 1:01:40. Z domácích borců byl nejrychlejší Jiří Homoláč s časem 1:05:41, což znamená nový český rekord závodu.

Se slovy chvály přispěchala i primátorka Věra Nechybová, která si spolu s dcerou a vnučkou zkusila doprovodný rodinný běh. „Podél trati nás povzbuzovali báječní diváci, které neodradil ani deštík. Jsem pyšná nejen na sebe, ale hlavně na všechny Ústečany i přespolní, kteří se zapojili do krásné sportovní akce, vytvořili nezapomenutelnou atmosféru a ještě si s chutí zasportovali,“ pochválila organizátory první žena Ústí nad Labem.


Vstoupit do diskuse
0
Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}