23.10.2016 • 16:39

Slavný patron Superlife Ben Cristovao: Sportování je krásná životní cesta

Vstoupit do diskuse
0

Jestliže se dá o někom v českém showbyznysu říci, že dělá pro motivování lidí ke sportování maximum, je jím rozhodně Ben Cristovao. Se svým týmem Barbaři už několikátým rokem radí lidem, jak se správně dostat do formy, vybudoval venkovní posilovnu a stal se spoluzakladatelem akademie jiu jitsu. Pro patronství v Superlife má tedy mimořádnou kvalifikaci.



Představovat Bena Cristovao netřeba. Jako populárního zpěváka jej zná prakticky každý. Čím dál známějším se stává i v roli zápasníka. Na mistrovstí Asie v Brazilském jiu jitsu dokonce vybojoval bronzovou medaili. Jednu z dalších met vidí v MMA.

I přesto, že se teď věnuje zejména bojovým uměním, má velké zkušenosti z mnoha dalších sportů. Závodně hrál tenis, skvěle zvládá i ping pong a squash. Baví ho ale třeba i windsurfing. Profesionálně se věnoval snowboardingu a v roce 2006 dokonce získal titul v 4x4 Českém poháru freestyle snowboardingu.

Kdo jiný by tak měl být patronem Superlife, než právě všestranně nadaný Ben Cristovao.

„Jakékoliv posilování těla je krásná životní cesta,“ říká z vlastní zkušenosti a radí: „Stanovte si cíl a běžte za ním.“

Motivovat lidi ke sportu je přitom jeho dlouhodobá snaha. Proto také založil spolek Barbaři, s nímž se snaží popularizovat různé sportovní disciplíny. V červnu navíc otevřel venkovní tělocvičnu STROJOVNAgym v pražských Žlutých lázních a stal se i spoluzakladatelem nové akademie brazilského jiu jitsu v Brně, která byla otevřena v září. Plánů má ale Ben Cristovao ještě mnoho. 

Superlife: Olympijský hrdina Dostál zve na společný běh s Benem Cristovao
Video se připravuje ...

Jiu jitsu Bena Cristovao neuvěřitelně baví
Jiu jitsu Bena Cristovao neuvěřitelně baví

Ben da Silva Cristóvão

Narozen 8. června 1987 v Plzni. Jeho maminka je Češka, biologický otec pochází z Angoly.
V roce 2009 se umístil na sedmé příčce v soutěži Česko Slovenská Superstar. O rok později vydal první album Definitely Different. Zatím poslední deskou je Made in Czechoslovakia z roku 2014. Nová deska Palmy a Neony vyjde na konci roku. Jeho loňský koncert v pražském Fóru Karlín byl vyprodaný.
Má velkou základnu fanoušků, což se odráží i na sociálních sítích. Přes 470 tisíc followerů na Facebooku a 370 tisíc na Instagramu. Benův kanál na YouTube má 130 milionů zhlédnutí.
Od dětství sportuje. Závodně hrál tenis, později se věnoval profesionálně snowboardingu. V roce 2006 získal titul v 4x4 Českém poháru ve freestyle snowboardingu. V současnosti se věnuje zejména bojovým uměním. V září se zúčastnil mistrovství Asie v brazilském jiu jitsu a vybojoval bronzovou medaili. Je také jedním ze zakladatelů nové akademie jiu jitsu v Brně.


Vstoupit do diskuse
0
Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}