9.11.2016 • 09:42

Aloha! Tvrdá dřina, ale i opalování na vlnách. Dostál trénuje na Havaji

Vstoupit do diskuse
0

Poprvé byl na Havaji před dvěma roky na dovolené. Nyní je rychlostní kajakář Josef Dostál na šťastných ostrovech pracovně, kvůli jedenáctidenním tréninkovému soustředění. A přesto, že jsou tréninky pořádná dřina, dvoumetrový olympionik jako vždy bere vše s humorem a naplno si užívá „Aloha spirit“. 



„Je to tu úžasné,“ hlásí nadšený Dostál z Havaje. „Krásný teplo a na oceánu se dá jezdit bez trička. Alespoň se krásně opálíme,“ dodává s úsměvem.

Jedenáctidenní soustředění absolvuje se svým trenérem Karlem Leštinou a kolegou Pavlem Davídkem.

A čeho si olympijský hrdina užívá na Havaji nejvíc? „Je tu hrozně krásná příroda, ta exotika mě přitahuje, ale nejvíc si cením místních lidí. Mají v sobě ‚Aloha spirit‘ a jsou ke všem strašně moc vstřícní.“

Každý den trojnásobný olympijský medailista absolvuje několik hodinových tréninků. „Nejdřív jezdíme celost, kde se snažíme využívat vlny a jezdit po nich,“ vysvětluje Dostál. „A když máme odmakáno, tak chytáme vlny, které jdou proti břehu a jsou větší. Když se podaří, tak jedem dost rychle a ani nemusíme pádlovat.“

Tréninkový zápřah občas doplňuje i dalšími aktivitami. Například výšlapem na vrcholy vyhaslých sopek Koko Head a Diamond Head. Což dokumentuje fotkami, které publikuje nejen na Facebooku a Instagramu, ale i na svém účtu v aplikaci Superlife. Na jedné z fotek má na sobě dokonce nátělník s logem Barbarů, což je spolek, jenž snaží motivovat lidi ke zdravému životnímu stylu a sportování.

"Barbar" Josef Dostál na Havaji
"Barbar" Josef Dostál na Havaji
 

Jedním ze zakladatelů Barbarů je další z patronů Superlife, Ben Cristovao, který na Dostálovo foto neváhal ihned zareagovat na svém facebookovém profilu: „Trojnasobný olympijský medailista a super člověk Josef Dostál se připravuje na další sezonu na Havaji a poslal do světa fotku, která mi udělala šílenou radost,“ napsal populární zpěvák a zápasník brazilského jiu jitsu. „Cením, že ceníš myšlenku The Barbarians užívej, oss,“ vzkázal Cristovao.

Ve čtvrtek 10. listopadu se Josef Dostál v rámci soustředění přesune do slunné Kalifornie. Olympijský kajakář je tak patronem Superlife s mezinárodní působností.

Ben Cristovao a Pepa Dostál běželi se Superlifem
Video se připravuje ...


Vstoupit do diskuse
0
Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}