16.11.2016 • 21:09

Na křídlech býka. Nikdy více, přiznala první dojem vítězka výzvy Superlife

Vstoupit do diskuse
0

Určitě to není zábava pro každého Čecha. Malé dvoumístné letadlo, na křídlech vyobrazený rudý býk. Symbol proslulého energetického nápoje, který značí, že jen tak na pohodičku se asi neproletíte. Že přijde slušná divočina! "Měla jsem trošku strach, ale pak jsem si to neuvěřitelně užila," vyprávěla v rozhovoru Pavlína Kosová, vítězka výzvy aplikace Superlife Na kole do oblak, kde první cenou byl let s The Flying Bulls - aerobatics team.



V rámci výzvy podala Kosová výborný výkon, za měsíc nastoupala na kole 34 000 výškových metrů, nikdo z početného pléna účastníků nebyl lepší. O prvním místě tak nebylo pochyb, zbývalo přežít odměnu za vítězství - let se špičkovou akrobatickou skupinou The Flying Bulls. Podařilo se, i když zkušený pilot Miroslav Černý, který obvykle tvoří pravé křídlo býčí formace, ji rozhodně nešetřil.

"Bylo to těžké, největší zkouška byly určitě výkruty, jste hlavou dolů, musíte oddýchávat, nic lehkého. Je tam přetížení asi 5 G, takže to byla pořádná síla," popsala své dojmy z akrobatických prvků Kosová. Strachem z létání naštěstí netrpí.

"To opravdu ne, kdyby jo, tak bych do kokpitu ani nevlezla, výzvy se vůbec nezúčastnila. Takhle to byl pro mě nezapomenutelný zážitek, i když mé první dojmy byly, že něco takového už nikdy nechci zažít. O pár dní později mi ale otrnulo, takže opáčku se nebráním," smála se 44letá Kosová, která se v libereckém Jedličkově ústavu věnuje hendikepovaným dětem.

Stejně jako řada dalších uživatelů má Kosová s aplikací Superlife dobrou zkušenost. "Funguje, jsem s ní spokojená. Nejraději mám výzvy, které vás opravdu vytáhnou z gauče a donutí něco dělat. Baví mě hlavně ta komunikace s ostatními lidmi, píšete si, poměřujete se, je to super," zakončila Kosová, pro kterou je prioritou a prvním sportem jízda na kole, nebrání se ale ani běhu.

Tak uvidíme, třeba v příští výzvě půjde o kilometry naběhané, nechme se překvapit.

Pilotem, který vzal Pavlínu Kosovou do oblak, byl zkušený Miroslav Černý
Pilotem, který vzal Pavlínu Kosovou do oblak, byl zkušený Miroslav Černý


Vstoupit do diskuse
0
Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}