1.3.2017 • 19:00

DostálLIVE: Olympijský obr vysílal ŽIVĚ ze zákulisí tréninku v USA

Vstoupit do diskuse
0

Život špičkového sportovce zblízka. Josef Dostál, nejúspěšnější český rychlostní kajakář, na svých facebookových stránkách vysílal živě z Kalifornie, kde aktuálně trénuje. Chtěl tak dát fanouškům možnost poznat co nejlépe průběh příprav.



Nejvýraznější persona české rychlostní kanoistiky Josef Dostál se už pilně připravuje na letošní sezonu. V současnosti je trojnásobný olympijský medailista v americkém městě Chula Vista na jihu Kalifornie, odkud zahájil první živé vysílání prostřednictvím své facebookové stránky. Nabídl tak fanouškům možnost nahlédnout do jeho pracovního procesu a na cokoliv se přitom zeptat. V přenosech hodlá pokračovat i v budoucnu, proto vedle tradičního hashtagu #DostalStyle zavedl nový #DostalLIVE.

„Místo abych jen sestřihal další video s hudebním podkresem, rozhodl jsem se zkusit lidem v detailu ukázat, jak tady makáme,“ vysvětlil dvoumetrový kajakář. „A neangažovaným fanouškům chci celkově představit, co je to vlastně za sport.“

První závod Dostála čeká začátkem května, bude se jednat o domácí kvalifikaci. Vrcholem sezony však bude mistrovství světa na konci srpna, které se navíc odehraje v České republice, a to znovu po padesáti devíti letech. Přípravy ale Josef Dostál zahájil už v listopadu na Havaji. Pak se přesunul na několik týdnů do Kalifornie. V prosinci a lednu absolvoval vysokohorské tréninky na běžkách v italském Livignu.

Nejen dřina, ale i relax je třeba. Takhle si Josef Dostál užívá odpočinku mezi tréninky v Kalifornii
Nejen dřina, ale i relax je třeba. Takhle si Josef Dostál užívá odpočinku mezi tréninky v Kalifornii

Do svého života, nechává sympatický hrdina českého sportu často nahlédnout fanoušky prostřednictvím sociálních sítí. Na fotkách, které sdílí je občas vidět v oblečení s logem přilbice, což je odkaz na tým Barbaři, který založil Ben Cristovao, aby motivoval lidi ke sportu. Josef Dostál tuto myšlenku podporuje, a proto je i aktivním patronem aplikace Superlife, kde přidává příspěvky se skvělými fotografiemi.  

VIDEO: Nový motivační hit Barbarů "Výheň"

Josef Dostál

Narodil se 3. března 1993 (23 let) v Praze

Výška: 203 cm

Je majitelem široké sbírky medailí. Mezi ty nejcennější patří dvě zlaté z MS v roce 2014 v Moskvě, které získal na singlkajaku a jako člen čtyřkajaku na kilometrové trati, bronzová medaile z olympiády v Londýně v roce 2012 (čtyřkajak, 1 000 metrů) a dvě medaile z olympiády v Riu 2016: stříbrná (singlkajak, 1 000 metrů), bronz (čtyřkajak, 1 000 metrů).

Studuje na Vysoké škole chemicko-technologické, obor potravin. Jak sám říká, velmi rád jí, ale jeho největším koníčkem je jednoznačně rybaření. Je velmi aktivní na sociálních sítích (facebook, instagram), kde se často snaží své fanoušky pobavit.


Vstoupit do diskuse
0
Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}