20.9.2017 • 04:28

Český SUPERMAN Navrátil: Chci motivovat lidi, aby věřili ve své schopnosti

Vstoupit do diskuse
0

Bez nadsázky dobrodruh. Michal Navrátil cestuje po celém světě, aby mohl v rámci závodů a show skákat z extrémních výšek do vody. Působivá disciplína si však žádá své. Stříbrný medailista z mistrovství světa musí být neustále v perfektní kondici. Málokdo proto vede tak aktivní život, jako právě český cliff diver. A málokdo by mohl být lepším patronem aplikace Superlife, než muž který proslul skoky s pláštěm Supermana. 



Mohlo by se zdát, že skákání do vody z extrémních výšek je sportem okamžiku. Michal Navrátil však musí být permanentně ve skvělé formě. Dopady do vody z téměř tří desítek metrů jsou totiž vždy velmi bolestivou záležitostí a jakákoliv nepřipravenost může mít fatální vliv.

VIDEO: Jeden z dobrodružných skoků Michala Navrátila

Dvaatřicetiletý dobrodruh proto sportuje skutečně každý den. To pro něj však není problém, pohyb má rád od dětství a to v jakékoliv formě. „Od plavání, kdy jsem byl v jedenácti letech druhý na mistrovství republiky, po gymnastiku. Umím od každého načiní něco, ale to málo mi stačí a pomalu se zlepšuju každým rokem,“ prozrazuje Navrátil. „Věk třiceti dvou let mě rozhodně netíží, abych se ještě nezlepšoval. Skákání na trampolíně, posilovna, jóga, pilates, kolo, TRX...“

Asi nejraději má ale venkovní aktivity. „Badminton, fresbee, horské kolo, procházky, túry, běh, snad všechny míčové hry. Zúčastnil jsem se také Spartan race. Skočil jsem si padákem…“

Foto Michala Navrátila z aplikace Superlife
Foto Michala Navrátila z aplikace Superlife

Český Superman, jak se mu přezdívá díky slavným skokům s pláštíkem superhrdiny, tak může aplikaci Superlife využívat velmi často. Patronem aplikace se však stal proto, aby motivoval lidi v cestě za vysněným cílem.

„Chci lidem pomoci, aby i přes těžkou a někdy špatně uskutečnitelnou vizi, nepřestali věřit, že to jednou přijde! Může to trvat dlouho, ale je jen na člověku, jak si věří. Je třeba věřit ve své kvality.“

S aplikací Superlife absolvoval už několik výletů, projížděk na kole a běhů. Vždy k záznamu o své aktivitě připojil i perfektní fotky. Nového patrona Superlife se tak rozhodně vyplatí sledovat a inspirovat se jeho nadšením pro pohyb.

Bláznivý skok ze 27 metrů! Navrátil se ze stojky vrhl do hlubin
Video se připravuje ...

Michal Navrátil

Narozen: 5. 6. 1985 v Praze
Výška: 185 cm
Váha: 83
Největší úspěchy:
2017 - 2. místo na MS v plavání
2017 - 3. místo FINA světový pohár
2016 - 1. místo na Red Bull Cliff Diving (Mostar)
2016 - 1. místo na Red Bull Cliff Diving (UK)
Má za sebou celkem už přes 60 závodů RedBull.
2011 - 1. místo v sérii závodů World Cup 2011
V roce 2011 celkové 3. místo ve Světové sérii Red Bull Cliff Diving
2002, 2004, 2005, 2007, 2009, 2011, 2012, 2013, - 1. místo na High
Jump (ČR)
2017 - 1. místo High Jump (Mistr ČR).
Zajímavosti: Závodí pod přezdívkou Supratil. Jedná se o spojení příjmení a jména komiksového hrdiny, občas totiž na show skáče do vody se supermanovským pláštíkem. Je i filmovým kaskadérem u společnosti FILMKA.
Michala můžete sledovat na Instagramu @michal_supratil


Témata: 
Vstoupit do diskuse
0
Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}