Autor: jab
25.9.2017 • 12:45

Jak se zrodil český triumf v SP triatlonistů? Excelentní cyklistika a super běh

Vstoupit do diskuse
0

Výborná cyklistika a druhý nejlepší běžecký čas vynesly Vendulu Frintovou na první místo v závodě světového poháru Huelva World Cup. Do cíle dorazila s excelentním náskokem 36 vteřin před druhou v pořadí Joannou Brownovou.



Slunečné počasí a klidná mořská hladina přivítaly v neděli ráno na pláži ve španělské Huelvě účastnice světového poháru, které měly před sebou závod na distanci olympijského triatlonu (1 500 m plavání – 40 km kolo – 10 km běh). Na startu nechyběla ani česká reprezentantka Vendula Frintová.

V plavecké části se nejlépe vedlo Japonce Yuko Takahashiové, která jako jediná zvládla 1 500 m dlouhou trasu v čase pod 19 minut. Chvíle pro Frintovou přišla v cyklistické části. Brilantně zvládla technicky náročnou trať s mnoha ostrými zatáčkami a ujala se vedení. Do depa přijížděla se solidním náskokem 20 vteřin a poté se neztratila ani v běhu – díky druhému nejrychlejšímu času svůj náskok v cíli ještě navýšila na konečných 36 vteřin před druhou Kanaďankou Joannou Brownovou. Bronz získala Američanka Chelsea Burnsová, a to především díky skvělému poslednímu běžeckému kolu, v němž ve finiši předstihla Japonku Takahasiovou.

„Na plavání jsem trochu zaváhala na startu,“ popsala průběh závodu očividně spokojená Vendula Frintová. „Po prvním kole jsem tedy na tom nebyla tak, jak bych si přála, a v tom druhém jsem proto musela docela zabrat, abych se dostala na konec vedoucí skupiny. Pak se znovu ukázalo, jak je důležitý začátek cyklistiky, kde se mi podařilo dostat do vedoucí čtrnáctičlenné skupiny. Cyklistická část začínala dvacetikilometrovým nájezdem do města, kde se jely čtyři technické a kopcovité pětikilometrové okruhy. Bylo hodně důležité hlídat si pozice – náš balík potkaly tři pády, takže jsem byla ráda, že jsem se jim vyhnula. Do druhého depa jsem se dostala na vedoucí pozici a pak už to byl vlastně sólozávod,“ uzavřela šťastná vítězka, která se sezonu chystá uzavřít za čtrnáct dní na finále Evropského poháru.

Z mužů v cíli nejrychleji Nieschlag

V mužském závodě žádný z českých reprezentantů na start nenastoupil. V plavecké části se ujal vedení Nor Jorgen Gundersen před Němcem Justusem Nieschlagem a Španělem Albertem Gonzalezem Garciou. Většinu cyklistické části jela na čele jedenáctičlenná skupina, která měla v druhém depu náskok 47 vteřin na zbytek startovního pole. V běhu se po prvním kole dostal do čela Němec Neischlag a už si vítězství nenechal vzít. Do cíle dorazil s náskokem 34 vteřin před druhým Američanem McDowellem.

Výsledky:

Ženy: 1. Vendula Frintová (CZE) 2:01:14, 2. Joanna Brown (CAN) 2:01:50, 3. Chelsea Burns (USA) 2:02:03

Muži: 1. Justus Nieschlag (GER) 1:45:46, 2. Kevin McDowell (USA) 1:46:20, 3.Uxio Abuin Ares (ESP) 1:46:47


Vstoupit do diskuse
0
Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}