Autor: jab
12.10.2017 • 12:33

Triatlonistka Frintová válí. Po triumfu ve Světovém poháru vládla také v Melille

Vstoupit do diskuse
0

Fantastickou formu má v závěru triatlonové sezony reprezentantka Vendula Frintová. Před dvěma týdny ovládla závod světového poháru ve španělské Huelvě a nyní ve stejné zemi triumfovala znovu. Prví místo si veze z Melilla ETU European Cupu, finálového závodu evropského poháru.



Závod ve španělské Melille na olympijské distanci se pro Vendulu Frintovou vyvíjel slibně již od první disciplíny. Po plavání se dostala do vedoucí skupiny, v níž absolvovala většinu cyklistické části. V posledním okruhu ovšem přišel dramatický zvrat.

„Na začátku cyklistické části nás bylo ve vedoucí skupině asi patnáct, pak ale přišly nějaké pády a zůstalo nás asi deset,“ popisovala Frintová po závodě moment, který ji mohl stát vítězství. „Jeli jsme po cestě, která byla rozdělená kužely na dvě části – po jedné straně se jelo tam a po druhé zpátky. Trošku jsem se tam nevešla, najela jsem do jednoho z kuželů a spadla jsem. Těžko říct, kdo to vlastně zavinil – holčina přede mnou mě sice trochu vytlačila, ale podle mě za to ani ona nemohla. Pak jsem musela nahazovat řetěz a ztratila jsem zhruba třicet vteřin.“

Rozhodl až závěrečný běh

Pak odstartovalo úžasné běžecké představení. To vyvrcholilo asi kilometr před cílem, kdy česká reprezentantka doběhla dosud vedoucí Belgičanku Clairesovou a od této chvíle už to byl jen její závod. Před Clairesovou se nakonec v závěru dostala ještě Ruska Abrosimovová.

„Za vítězství jsem moc ráda. Byl to můj poslední závod v letošní sezoně, kterou můžu jako celek hodnotit kladně. Hlavně její závěr se mi povedl,“ uzavřela spokojená vítězka, která se v pořadí ETU Evropského poháru zařadila na konečné druhé místo. Zlato patří Rusce Abrosimovové – ta měla již před finále díky většímu počtu započítaných závodů tak velký náskok, že bylo o jejím vítězství rozhodnuto předem.

Výsledky

Ženy: 1. Vendula Frintová (CZE) 2:05:01, 2. Anastasia Abrosimovová (RUS) 02:05:09, 3. Claire Mechelová (BEL) 02:05:14

Muži: 1. Jelle Geens (BEL) 01:51:16, 2. Raphael Montoya (FRA) 01:51:29, 3. Uxio Abuin Ares (ESP) 01:51:46


Vstoupit do diskuse
0
Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}