Autor: tej
1.11.2017 • 13:37

Zakletá Horní Planá. Vichřice zrušila i náhradní termín Army Runu

Vstoupit do diskuse
0

Českou republiku zasáhla o uplynulém víkendu silná vichřice, která způsobila v lesích po celé zemi obrovskou kalamitu. Padající stromy a nebezpečné polomy se nevyhnuly ani Šumavě a oblasti Horní Plané. Právě tady se měl ve dnech 4. a 5. listopadu uskutečnit poslední letošní závod seriálu extrémních překážkových běhů Army Run. Shodou okolností byl tento termín náhradou za srpnový, který se rovněž nekonal z důvodu polomů.



Situace v lese, kde se měl závod konat, je velmi složitá, a hlavně pro pohyb běžců v náročném terénu velmi nebezpečná. Právě z bezpečnostních důvodů, kdy není možné zajistit bezproblémový průběh závodu kvůli stále padajícím stromům, byl Army Run v Horní Plané zrušen.

Jakýkoli pohyb po lese v sobě nese velká rizika a organizátoři se rozhodli závod v plánovaném termínu neuspořádat. „V lesích jsou v místech, kudy vede trasa závodu, popadané stromy a větve a není možné se bez potíží pohybovat. Navíc stále padají stromy a hrozí, že by mohly padat i o víkendu. Není v silách nikoho z nás, abychom zajistili absolutní bezpečnost všech běžců, a proto není možné, aby se závod uskutečnil. Je nám to velice líto, ale nemohli jsme rozhodnout jinak,“ říká jeden z organizátorů Army Runu Jiří Chrt.

Závod Army Runu v Horní Plané se měl poprvé běžet na konci srpna, ale větrná smršť a kalamita a následný zákaz vstupu do šumavských lesů, neumožnily závod uspořádat. Byl vybrán náhradní termín na první listopadový víkend, ale příroda se opět postavila proti. „Bohužel přírodě neporučíme. Jsme z toho smutní, protože závod v Horní Plané měl být díky všem třem tratím Captain, Major a General jedním z vrcholů sezóny a ti, kteří naše závody běhají, se podle jejich ohlasů na Šumavu moc těšili. Momentálně řešíme, jak dále postupovat, ale musíme počkat na vývoj situace přímo v lesích okolo Horní Plané,“ uzavírá Jiří Chrt.

O dalším postupu budou organizátoři Army Runu v návaznosti na situaci informovat v nejbližších dnech.


Vstoupit do diskuse
0
Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}