1. září 2011 • 04:00

Opilého fotbalistu Dorta zachránila policie. Chtěl se zabít kvůli dluhům!

Autor: Jiří Čada, Petr Žaloudek
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mnozí mu prorokovali velkou budoucnost, před osmi lety byl objevem české ligy. Jenže nakonec Filip Dort (31) uvázl v mělkém českém rybníčku, ve kterém už vyměnil dres osmi týmů. Teď ho dohnaly další problémy. V úterý dopoledne musela v bytě kapitána druholigové Jihlavy zasahovat policie – zburcovaly ji telefonáty Dortovy přítelkyně a matky, kterým fotbalista napsal esemesky, že se chce zabít. Údajně kvůli fi nančním problémům...



Foto 

Dort si jako místo sebevraždy vybral svůj byt v centru Jihlavy, který má v pronájmu. „Okolo deváté hodiny dopoledne na místo dorazila hlídka a záchranáři,“ informovala mluvčí jihlavských policistů Jana Kroutilová.

Tam strážci zákona a lékaři našli fotbalistu opilého. „Projevoval se hysterickými výlevy, které se týkaly neúspěchu jeho týmu a jeho samého,“ popsala chování kdysi nadějného sportovce ředitelka krajských záchranářů Vladislava Filová.

Hysterickým záchvatem Filip prý reagoval jednak na neuspokojivé výsledky Jihlavy v druhé fotbalové lize (pozn.: tým je na 12. místě), a pak také na tíživou finanční situaci, která na něj dolehla.

„Nemá peníze na zaplacení hypotéky,“ řekl Blesku Filipův blízký známý. „Jeho finanční problémy rozhodně nepramení ze současného působení v FC Vysočina,“ ohradil se mluvčí jihlavského klubu Miroslav Fuks.

Podle některých informací Dortovi údajně dluží statisícové částky Příbram, kde působil před příchodem na Vysočinu, ale boss Středočechů Jaroslav Starka jakýkoliv závazek odmítl. „U nás nic nemá,“ řekl Blesku.

Rozrušeného fotbalistu v úterý nakonec záchranáři uklidnili. „Policisté mu v dechu naměřili 1,2 promile alkoholu. Protože hrozilo, že by si v bytě sám mohl ublížit, policejní hlídka ho převezla na záchytku,“ upřesnila mluvčí Kroutilová.

Ač vedení jihlavského klubu potvrdilo, že Dort na úterním tréninku chyběl, zprávou bylo překvapeno.

„Filip je kapitánem a tahounem našeho mužstva. V neděli při zápase v Čáslavi se lehce zranil. Pro tyto dny dostal volno a my s ním počítáme až v neděli na utkání se Znojmem,“ vysvětloval Fuks.

Dort, který Blesku nezvedal telefon, tak chyběl i ve včerejším utkání Ondrášovka Cupu proti Olomouci.

Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud