9. srpna 2017 • 22:47

Bývalý hráč Barcelony v problémech. USA na něj uvalily sankce kvůli drogám

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slavný mexický fotbalista Rafael Márquez se ocitl mezi osobami, na které americké ministerstvo financí uvalilo sankce za spolupráci s pašeráky drog. Obránce Márquez hrál v předních evropských klubech Barceloně nebo Monaku a i v 38 letech vede mexickou reprezentaci jako kapitán.



Márquez hrál na čtyřech světových šampionátech, na kontě má 144 zápasů za národní mužstvo. Teď je ale spolu se zpěvákem Juliem Césarem Álvarezem a dvěma desítkami dalších Mexičanů obviněn z finančních svazků s Raúlem Floresem Hernándezem, který je podezříván ze spolupráce s drogovými kartely.

Americké ministerstvo financí oznámilo, že kvůli kontaktům s drogovým kartelem vyhlásilo sankce proti 22 lidem a chystá se uvalit je také na 43 organizací v Mexiku. Má mezi nimi být jeden fotbalový klub a kasino. Sankce následují po několikaletém vyšetřování překupnictví drog, jež podle USA řídil Hernández.

Bývalý obránce Barcelony Rafael Marquez má trable
Bývalý obránce Barcelony Rafael Marquez má trable

Márquez nyní hraje za Atlas Guadalajara. Na zprávu o sankcích zatím podle agentury AP nereagoval a stejně tak ani jeho agent.

Hernández podle amerických vyšetřovatelů působil v Guadalajaře, ale udržoval styky s kartelem i v Sinaloji na západě Mexika. Úřad mexického generálního prokurátora nechal zabavit několik nemovitostí včetně kasina u Guadalajary.

Podle americké vlády byli Márquez i Álvarez s Hernándezem dlouhodobě v kontaktu. Sankce dotyčným zmrazují veškerý majetek v USA a zakazují americkým občanům s těmito osobami udržovat obchodní kontakty.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud