27. dubna 2009 • 12:00

Hokejista Ščurko a jeho oběť: Vražda z lásky?

Autor: Nový čas, jos
Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO: Proč zavraždil nadějný košický hokejista Ladislav Ščurko (23) rozhodčího Marka Liptaje? Slovenský Nový Čas spekuluje, že mezi mladými muži byl homosexuální vztah!



Slovenskými médii otřásá skandál, který v historii ledního hokeje nemá obdoby. Nadějný košický útočník Ladislav Ščurko se přiznal, že zavraždil rozhodčího Marka Liptaje. Od zrůdného činu uplynul jeden rok. Ščurko se 12 měsíců přetvařoval a dobře bavil nejen hokejem!

Proč vrah rozhodčímu zasadil 14 bodných ran a pak jeho tělo ukryl u jedné z výpadovek nedaleko Košic?

Zavraždený rozhodčí Marek Liptaj
Zavraždený rozhodčí Marek Liptaj

„Laco se musel umět skvěle přetvařovat, když se podívám do minulosti, tak mohu říct, že se i po vraždě choval pořád stejně. Jaký byl dřív, takový zůstal pořád,“ řekl Novému Času o vrahovi jeho spoluhráč Marcel Šimurda.

Lidé z vrahova okolí také potvrdili, že hokejista nikdy u sebe nenosil nůž. Z toho mohou vyplývat dva závěry pro osudnou noc. Buď čin plánoval dopředu a zbraň si přinesl, nebo vražedný předmět přinesl na místo setkání sám Liptaj! Třetí verze hovoří o tom, že Ščurko není vrahem, ale kryje třetí osobu!

Policie zatím o motivech vraždy mlčí. Objevily se dokonce spekulace, že vrah a jeho oběť měli mezi sebou homosexuální poměr a vraždě předcházela partnerská hádka! Lidé z hokejových kruhů zase tvrdí, že hlavní roli hrály dluhy.

Do úvahy přichází také možnost, že rozhodčí věděl příliš mnoho o hokejových poměrech na Slovensku a chystal se mluvit.

Zavražděný hokejový rozhodčí byl známou tváří v televizní obrazovky. V TV Markíza v pořadu Srdcové záležitosti se chtěl seznámit s vhodnou partnerkou. Také se objevil ve slovenské verzi pořadu Pošta pro tebe. Lidé ze štábu pořadu Srdcové záležitostí si na rozhodčího vzpomněli. „Byl to takový skromný chlapec, který si hledal děvče. Dokonce jedna holka, o kterou se ucházel řekla, že je pro ni příliš dobrý,“ vzpomínají lidé z produkce.

Podle lidí, co ho znali, byl Liptaj zvláštní člověk. Rodiče se mu rozvedli, pak si odseděl tři roky ve vězení. Pak žil s matkou a sestrou. Obě se ale odstěhovali do kanadského Vancouvru. „Myslím, že něco dělal s počítačem, byl to dobrák od kosti,“ řekl pro Nový Čas hokejový kronikář Stano Muskolay.


Vyznání Liptaje v Srdcových záležitostech

 

326139:gallery:true:true


Marek Liptaj před kamerami o sobě řekl: „Pracuji v Bratislavě v počítačové firmě jako technik a rád čtu. Věnuji se sportu, sem rozhodčí v mládežnických kategoriích, rád hraji tenis. Moje partnerka by měla mít do 25 roků, na vzhledu mi nezáleží, hlavně by měla mít dobré srdce a děti nejsou překážkou.“

 

 

Vstoupit do diskuse
6
Články odjinud


Články odjinud