29. července 2009 • 18:03

Koho potěšilo vítězství Sparty nad Panathinaikosem nejvíc? Řeky!

Autor: jos, INT
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparta Praha v předkole Ligy mistrů deklasoval Panathinaikos Athény a srdce fandů z Letné zaplesalo. Radovali se ale i Řekové. Přesněji: radovali se fanoušci AEK Atheny a Olympiakosu Pireus!



Městská rivalita ve fotbale je známá věc. Někteří fanoušci Sparty se dokáží povznést nad nenávist ke Slavii a když "Sešívaní" válčí se zahraničním protivníkem, drží palce i týmu z Vršovic. Platí to i obráceně.

Jiní fandové ale milují jen svůj tým a protivníkovi přejí to nejhorší. Některý fanda "Letenských" raději mačká palce pro kdejaký tým z "Tramtárie", hlavně když konkurent z Edenu dostane na frak!
Smutek Řeka Jorgose Karagunise Smutek Řeka Jorgose KaraguniseFoto Barbora Reichová (Sport)

Na jihu Evropy je situace ještě vyhrocenější. Neexistuje, aby například fanda Besiktasu Istanbul držel někdy palce fotbalistům Galatasaraye a jen blázen by uvěřil, že přívrženec AEK Athény fandil v utkání se Spartou Praha Panathinaikosu!

Lidé, kteří zasvětili své srdce AEK Athény, se z pražské porážky Panathinaikosu radovali jako malé děti. A blaženost se rozplývala také v hlavách fandů Olympiakosu Pireus!

Panathinaikos dostal v Praze na frak, jeho fandové smutní, ale zbytek Řecka je v extázi! Jak napsal v internetové diskuzi jeden z fandů Pireusu: THIS IS SPARTAAAAA! OLYMPIAKOS FOR EVER!


 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud