31. července 2009 • 02:00

Český rozhodčí pod tvrdou palbou!

Autor: Tomáš Koníček
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rakouský fotbalový klub Red Bull Salcburk má pořádný malér. Během domácího utkání 3. předkola Ligy mistrů proti Dinamu Záhřeb (1:1) totiž jeho fanoušci krvavě zranili asistenta rozhodčího – Čecha Martina Wilczka (39), který pravidelně mává v Gambrinus lize.



Zápas byl po incidentu ukončen.

Duel, který sledovalo skoro 16 tisíc diváků, byl pořádně nabitý emocemi už od samého začátku. Hlavní rozhodčí – rovněž Čech – Pavel Královec musel vytáhnout celkem devět žlutých karet a jednu červenou.

Celá situace se ale stala až ve čtvrté minutě nastaveného času. Hostující tým bránil remízu 1:1, a tak útočník Záhřebu Madžukič sebral při přerušení hry míč do ruky, aby zdržoval. Domácí Schiemer mu ho chtěl sebrat a Madžukič při tom teatrálně upadl. Od Královce dostal druhou žlutou a následně i červenou kartu.

Zraněný sudí WilczekFoto ČTK/AP

Situace se stala u postranní čáry, a tak se navíc na Chorvata snesla sprška odpadků od rozzuřených domácích fanoušků. Mezi nimi i plastový kelímek od piva, který byl ještě něčím naplněn, proto, aby dobře letěl.

Původně sice dopadl na hlavu hostujícího hráče, ale od ní se odrazil přímo do obličeje Wilczka a jen těsně minul oko. Pavel Královec po incidentu zápas ukončil. „Vyjádřil jsem se ve zprávě o utkání. Více k tomu nesmím říkat,“ řekl Blesku zraněný rozhodčí Wilczek, podle něhož ale nebyl zápas ukončen kvůli této situaci.

Záběry ze zápasu ale hovoří jasně. Poté, co Královec viděl zranění svého kolegy, písknul do píšťalky a ukázal směrem k šatnám. Na dotazy hráčů ukazoval na Wilczkovo obočí. Salcburku, v jehož dresu hraje i český záložník Patrik Ježek a bývalý slávista Slovák Dušan Švento, nyní hrozí zavření stadionu, tučná pokuta a možná i kontumace utkání.

Díky ní by mělo Dinamo Záhřeb, jehož barvy hájí český útočník Miroslav Slepička, otevřenou cestu do 4. předkola.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud