24. srpna 2009 • 12:57

Skandál: Daviscupový reprezentant Minář dopoval!

Autor: kre, val, tbl, ČTK
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Skandál! Český daviscupový reprezentant Ivo Minář (25) dopoval! Podle informací Blesku měl užít zakázanou látku na hubnutí. Minářův pozitivní test přiznali už i předseda svazu Ivo Kaderka a kapitán daviscupového týmu Jaroslav Navráti.



Tenista, jenž byl součástí týmu, který v červenci udolal ve čtvrtfinále Davisova poháru Argentinu (prohrál s Del Potrem), tak bude místo příprav na zářijový boj o finále proti Chorvatsku (18 – 20. 9., Poreč) zpytovat svědomí. Tenhle míček zahrál 66. hráč světového žebříčku hodně do autu.

„Já o tom zatím nemohu mluvit. Je to v řešení mezinárodní tenisové federace, která to musí nejprve prokázat,“ nastínil Jaroslav Nekola, ředitel Antidopingového výboru ČR.

"Nikdy jsem vědomě nepožil žádnou zakázanou látku. I proto jsem ve své reakci v komunikaci s ITF dopingové obvinění popřel," uvedl Minář v prohlášení.

Minář údajně doplatil na užívání léku, který chyběl na seznamu povolených mezinárodní federací a obsahoval derivát stimulantu pseudoefedrinu.

"Je mi vyčítáno, že v mém testovacím vzorku byla látka ze zakázaného seznamu méně závažných látek," pokračoval Minář, který se prý nyní pokouší se svými právníky okolnosti vysvětlit mezinárodní federaci. "Vinen z užití dopingu se v žádném případě necítím," dodal.

Českému daviscupovému týmu naštěstí za Minářův prohřešek nehrozí diskvalifikace. Zářijové semifinále by se tak mělo odehrát podle plánu. Jistotou je ale vysoká finanční pokuta.

Nehrající kapitán reprezentace Navrátil byl o Minářově případu již informován. "Nyní je důležité, jak bude celý případ dořešen a jak se k němu postaví Mezinárodní tenisová federace," uvedl Navrátil. Musel každopádně přestat s Minářem počítat pro zářijový semifinálový zápas Davis Cupu v Chorvatsku. "Vedle Radka Štěpánka a Tomáše Berdycha se nabízejí Lukáš Dlouhý, Jan Hernych a nebo Jan Hájek," doplnil Navrátil.

Svazového šéfa Kaderku prý o svém případu informoval samotný tenista. "Jeho vysvětlení je zcela jasné a pro mě uspokojivé. Budeme plně respektovat rozhodnutí ITF, ale nehrajme si předčasně na inkvizitory," konstatoval Kaderka.

Vstoupit do diskuse
4
Články odjinud


Články odjinud