5. ledna 2010 • 12:30

Koho nahradí Drobný? Průšviháře Lehmanna

Autor: pj, deniksport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Asi nenajdete jiného fotbalového brankáře, který během své kariéru stihl tolik skandálů. Přinášíme výčet všech kontroverzních momentů, které Jens Lehmann ve Stuttgartu zažil. Nyní jen doufat, že Jaroslav Drobný, který ho zřejmě nahradí, nepůjde v jeho šlépějích.



Co „zažil“ ve Stuttgartu

13. září 2008: Hoffenheimský kanonýr Demba Ba se stal Lehmannovou obětí, když do něj bezdůvodně strčil. Brankář mohl vybouchnout vzteky.

Já nic, jakoby říkal po šlapáku na soupeře.Foto Reuters

Drobný má nahradit Lehmanna »

19. září 2008:
Ačkoliv Stuttgart několikrát Lehmanna vyzval, aby se přestěhoval, německý brankář zůstal bydlet v Mnichově, který je vzdálen přes 250 kilometrů. Ale ani tato dálka mu nečiní problém. Na nějaké tréninky létá vrtulníkem.

27. září 2008: Při zápase s Dortmundem, kdy Borussia potřetí skórovala se rozběhl za rozhodčím Felixem Brychem a předváděl mu teatrální gesta. „Je škoda, že se musím setkávat s takovými lidmi,“ řekl po zápase Lehmann.

1. října 2008: Lehmann kopl Rodu Antara během utkání s Kolínem nad Rýnem. Stuttgart prohrál 1:3. „Nikdy se mi neomluvil,“ řekl postižený hráč.

9. října 2008: Rozzuřený Lehmann se rozohnil na rozhodčího Babaka Rafatiho: „Je skutečně výborné, když člověk, který dělá tolik chyb, stojí stále na čáře jako pomezní rozhodčí.“

27. ledna 2009: Jens dostal za kritiku spoluhráčů po prohře 1:5 v německém poháru s Bayerem Mnichov 12 tisíc eur.

Jens LehmannFoto čtk

14. února 2009: Brankáře při zápase proti Hannoveru opět chytl amok. A to hned třikrát. Jednou to odnesla kabelová televize a poté i hráči Hannoveru, Jiří Štajner a Michael Tarnat.

20. září 2009: Lehmann doplatil na návštěvu Oktoberfestu dočasným vyřazením z kádru. Čtyřicetiletý gólman zavítal na proslulé mnichovské slavnosti piva v nevhodnou dobu poté, co Stuttgart podlehl 0:2 Kolínu nad Rýnem. Lehmann se bránil tím, že se zúčastnil dopředu sjednané charitativní akce.

9. prosince 2009: Lehmann nevydržel během zápasu Ligy mistrů s Urziceni čekat a rychle si odběhl za branku vymočit. Během chvíle, kdy vyprazdňoval močový měchýř, se normálně pokračovalo ve hře.

451704:gallery:true:true

11. prosince 2009: Provalilo se, že Lehmann odmítá zaplatit pokutu 40 tisíc eur, kterou mu vedení Stuttgartu udělilo za slova, kterými kritizoval vyhazov trenéra Markuse Babbela. O funkcionářích řekl, že „podlehli kritice několika puberťáků“.

13. prosince 2009: Stuttgart přišel o vítězství kvůli naprosto zbytečnému vyloučení Lehmanna. Toho vyprovokoval soupeřův útočník Bance, který za snahou popohnat hru do německého brankáře narazil. Sudí situaci posoudil jako nedovolenou, ale žlutou kartu neudělil. To Lehmanna naštvalo a při první příležitosti šlápl Bancemu na nohu. Rozhodčí mu za to ukázal červenou kartu a nařídil penaltu.

13. prosince 2009: Dětinské chování pokračovalo i po zápase. Při odchodu měl konflikt s fanouškem, kterému sebral brýle. Lehmanna prosil zhruba půl minuty, ať mu brýle vrátí, jenomže bývalý brankář Arsenalu pokračoval v chůzi. Nakonec se fanoušek dočkal, i když Lehmann vrátil brýle někomu jinému...

23. prosince 2009: Na bývalého německého reprezentanta podal trestní oznámení devětatřicetiletý právník právě kvůli roztržce s fanouškem, kterému Lehmann sebral brýle.

453620:gallery:true:true

Co například „zažil“ v Arsenalu?

- O kouči Wengerovi řekl, že v Německu by byl už dávno vyhozen.

- Často kritizoval konkurenta Manuela Almuniu, kterého Wenger před jeho odchodem upřednostňoval. „On mě už ničím nepřekvapí,“ pronesl Almunia.

- Nepohodl se ani se stoperem Tourém, kterého během zápasu seřval a navíc do něj strčil.

- Neuvěřitelnou simulací se pak prezentoval v utkání s Chelsea. Společně se soupeřovým útočníkem Drogbou se svalil na zem po velmi lehkém ťuknutí.

PS: Omlouváme se, pokud jsme nějaký Lehmannův skandál opomněli. Ale bylo jich zkrátka hodně... V komentářích pod článkem můžete přidávat tipy na další

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud