5. února 2010 • 17:27

Kvůli milence nebude Terry kapitánem

Autor: pj, čtk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jsi nevěrný manželce, tak budeš pykat! John Terry doplatil na aférku s bývalou partnerkou reprezentačního spoluhráče. Italský kouč Fabio Capello se rozhodl velezkušeného obránce zbavit funkce kapitána anglického národního týmu.



Capello, který se teprve ve čtvrtek vrátil ze Švýcarska, kde se podrobil operaci kolena, si sjednal s Terrym schůzku v pátek odpoledne na stadionu ve Wembley.

Tam padlo rozhodnutí, že stoper londýnské Chelsea už nebude navlékat kapitánskou pásku anglické reprezentace.

„Toto rozhodnutí bude pro anglický tým nejlepší. Jako kapitán prokázal John Terry velmi dobrý přístup, musím však vzít v úvahu i jiné aspekty,“ uvedl Capello.

Italský kouč tím dal jasně najevo, že zatímco Terry odváděl na hřišti přesně to, co se od něj požadovalo, mediální skandál ze soukromého života mu nedal jinou možnost než najít nového vůdce kabiny.

A co na odebrání pásky říká Terry? „Capellovo rozhodnutí plně respektuji,“ napsal v tiskovém prohlášení a upozornil, že se rozhodně nevzdává národního dresu. „Budu i nadále odevzdávat pro Anglii všechno.“

Terry se zapletl s Vanessou Perroncelovou, bývalou přítelkyni Waynea Bridge. Zkušený obránce se sice snažil zamezit britským médiím, aby o aféře informovaly, minulý týden však soud jeho žádost zamítl.

Kapitánskou pásku nosila opora Chelsea od roku 2006, tedy ještě před Capellovým příchodem k anglické reprezentaci.

Kapitánskou pásku si na Mistrovství světa v JAR navlékne stoper Manchesteru United Rio Ferdinand, který dosud Terryho zastupoval.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud