3. března 2010 • 14:22

Plavkyni umlátil kvůli nevěře. Dostal pět let

Autor: pla
Vstoupit do diskuse
29
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Katarína Jonecová bývala známou slovenskou a dříve i československou reprezentantkou v plavání. V roce 2002 ji přítel Peter přišel na nevěru a surově ji zmlátil. Katarína na následky brutálního výprasku zemřela, viník se ale dočkal trestu až téměř po osmi letech. Když mu košický soud ve středu uložil pětiletý trest, matka plavkyně zuřila: „Pět let za smrt? Směšné!“



Blesk.cz

Ta hrůzná scéna se odehrála v roce 2002. Bývalá reprezentantka se tehdy vrátila domů z dovolené v Turecku. Před přítelem Peterem Hlaváčem, jinak bývalým manažerem košického fotbalového klubu, však zapomněla v nevhodnou chvíli ležet mobil. Osudová chyba.

Foto 

Na telefonu jí totiž pípla zpráva od jiného muže, o kterém Peter neměl vidět. Jakmile takhle zjistil pravdu o svém sokovi, tak ho to rozběsnilo, že svou přítelkyni ošklivě zmlátil.

Přivodil ji několik velmi vážných zranění, někdejší reprezentantka navíc po jeho útoku upadla do bezvědomí. Přesto ženu nechal ležet na zemi a lékaře přivolal až druhý den. Jonecová o čtyři a půl měsíce později zemřela.

Foto Nový čas

Hlaváč vinu dlouho odmítal. Připouštěl nanejvýš pár uštědřených facek. Na Slovensku se jeho případu začalo říkat nekonečná kauza, vyšetřování se dlouze vleklo. Funkcionář byl původně okresním soudem odsouzen k deseti letům vězení, po jeho odvolání a dalších průtazích však platí až dnešní verdikt krajského soudu, mnohem mírnější: pět let odnětí svobody.

Takový trest se zdá blízkým plavkyně Jonecové nehorázně nízký. „Je to směšné. Nemám slov. U slovenských soudů se spravedlnosti nedočkáte,“ zoufala si matka oběti Janka.

Peter Hlaváč byl uznán vinným rovněž z pokusu o pojišťovací podvod, trest si odpyká v káznici s nejlehčím stupněm ostrahy.

Vstoupit do diskuse
29
Články odjinud


Články odjinud