4. března 2010 • 04:59

Sáblíková je dávno doma. Ale tátu ještě neviděla

Autor: Blesk Tomáš Koníček
Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přivítala ji maminka, přátelé, kamarádi, fanoušci i novináři. Největší česká hrdinka, rychlobruslařka Martina Sáblíková (22), je po návratu z olympiády obletována jako královna. Ale s tátou Milanem se ještě neviděla.



Blesk.czA to je přitom doma už dva dny! Neměl na Martinu čas, ale prý to bylo i opačně. Že by po rozchodu rodičů ochladly i vztahy mezi tátou a Martinou?

Martina Sáblíková pobláznila celé Česko. Po pondělním příletu z Kanady byla doslova na roztrhání. Každý si na ni chtěl sáhnout.

Rodina Martiny Sáblíkové si závod na 3 000 metrů pěkně užila Rodina Martiny Sáblíkové si závod na 3 000 metrů pěkně užilaFoto Pavel Mazáč (Sport)
Tajemství zlaté Martiny: Rodiče se rozešli »
Poznáváte budoucí hvězdu světového rychlobruslení?Foto Archív Martiny Sáblíkové
Jak se rodila olympijská pohádka Martiny Sáblíkové »

„Byl jsem hned vedle ní. To se jen tak někomu nepovede,“ zářil štěstím jeden z dvou stovek fanoušků, kteří přišli trojnásobnou medailistku z Vancouveru v úterý přivítat na ruzyňské letiště.

Jenže ten, který ji v dětství vozil po závodech, prožíval s ní úspěchy i neúspěchy, si nechal oslavu toho největšího triumfu ujít! Milan Sáblík na letišti prostě chyběl.

Stejně tak se večer neobjevil na oslavě ve Velkém Oseku. „Ani jsem neviděl ten přímý přenos v televizi. Do večera jsem musel pracovat,“ vysvětloval otec nejúspěšnější české sportovkyně současnosti.

Zlatá Sáblíková s dortem
Zlatá Sáblíková s dortem


Podle něj teď Martina nemá moc času. „Mluvili jsme spolu krátce po telefonu. Snad mi někdy výhledově zavolá,“ doufá Sáblík.

Martina ovšem měla čas včera. Dokonce celý den. Byla doma a po náročném programu odpočívala. „Až mi řekne, že mám přijet, tak přijedu,“ řekl otec.

Podle všeho čeká na moment, až Martina nebude s maminkou Evou, která o ni nyní pečuje. Rodiče se totiž podle všeho nerozešli zrovna v dobrém.

Sáblíková je středem mediální pozornostiFoto Pavel Mazáč (Sport)
Čí je Martina? Naše, burácel Velký Osek »
Novinář si k žádosti o ruku Martiny Sáblíkové připravil i prstýnekFoto Pavel Mazáč (Sport)
A Sáblíková uslyšela: Martino, vzala byste si mě? »

Připustil to i starosta Žďáru nad Sázavou Jaromír Brychta, odkud rodina pochází a kde rodiče dodnes bydlí. „Otec se vydal po stezce druhé mízy. Naše rodina zná dobře jeho i matku Martiny. A můžu vám říct, že to považujeme rozhodně za jeho vinu a chybu,“ řekl Brychta magazínu MF Dnes.

Dnes čeká Sáblíkovou křest knížky a setkání s fanoušky na Václavském náměstí. A možná už v pátek vyrazí na závody Světového poháru do Nizozemska. S tátou se tak nejspíš neuvidí ještě dalších minimálně deset dní...

Otec Sáblíkové: Kdy se potkáme? Nevím...

Otec Martiny Sáblíkové Milan Otec Martiny Sáblíkové MilanFoto Internet
Rezignovaným hlasem vyprávěl Milan Sáblík (48) o tom, jak se po příjezdu olympijské výpravy (ne)setkal s dcerou Martinou. Místo přivítání totiž pracoval. Olympionička má prý stejně našlapaný program. Neměla by čas. Kdy se spolu uvidí, zatím netuší.

Co jste říkal na to, jak fanoušci vítali Martinu na letišti?
„Já jsem to bohužel neviděl.“

A už jste alespoň s Martinou mluvil? Říkala vám, co se tam dělo?
„Mluvil jsem s ní, ale neměla čas. Říkala, že mi někdy výhledově zavolá, až se jí to poštěstí. Já mám teď hodně práce. V pondělí jsem byl dlouho v práci, takže jsem to neviděl a nic nevím.“

Ale určitě se za Martinou chystáte...
„Ne. Já ani nemůžu. Neznám její program. Takže až mi řekne, že mám přijet, tak přijedu. Ona ještě neví, jestli pojede na svěťák, tak zatím nevím, co a jak. Zavolejte mamince. Ta určitě byla na letišti. Takže ona vám řekne spousty informací. Já myslím, že mě už k ničemu nepotřebujete.“
Vstoupit do diskuse
6
Články odjinud


Články odjinud