10. března 2010 • 04:59

Vyšetřování nehody manžela Fibingerové? Tragikomedie

Autor: Blesk Michal Budík
Vstoupit do diskuse
15
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

V tom případu něco nehraje! Cyklista Karel P. (†36) zemřel při dopravní nehodě loni 24. listopadu. Zezadu do něj prý ve velké rychlosti narazil automobil řízený podle všeho podnapilým manželem bývalé československé reprezentantky ve vrhu koulí Heleny Fibingerové (60) Jaroslavem Š. (75).



Blesk.czPolicejní vyšetřování se táhne a táhne. Výsledek po třech měsících? Nula! A zdůvodnění policie působí skoro tragikomicky. No, posuďte sami…

Policie případ stále šetří, šoférovi osobáku dodnes nesdělila obvinění. Minulý týden si spis navíc od hodonínského vyšetřovatele převzali kolegové z Jihomoravské krajské policejní správy v Brně.

Karel (†36) zemřel pod autem opilého řidičeFoto Michal Budík, Slávka Červená
Manžel Fibingerové chtěl nehodu hodit na mrtvého, tvrdí vdova »
Helena Fibingerová a její manžel Jaroslav Š.Foto Michal Protivanský a Jaroslav Legner SPORT
Manžel Fibingerové prý opilý zabil cyklistu! »

„Spis se stěhoval do Brna po dohodě se státním zástupcem. Je to naše právo,“ řekl policejní mluvčí Pavel Šváb. Jak dodal, policii k tomu přiměly »zejména námitky právních zástupců na podjatost místně příslušných vyšetřovatelů. «

Neupřesnil však, kterou stranu právníci zastupují. Vyšetřování se stěhuje do Brna, prý také kvůli dusné atmosféře, která údajně panuje v regionu. Policejní mluvčí ji nazval nenávistnou.

Pozůstalí oběti žijí ve Vnorovech, řidič osobáku jen o pár kilometrů dál v Uherském Ostrohu.

Slavná česká koulařka Helena Fibingerová s manželem Jaroslavem Š. (vlevo)
Slavná česká koulařka Helena Fibingerová s manželem Jaroslavem Š. (vlevo)


„Šíří se tam fámy, které by mohly snížit objektivitu vyšetřování,“ uvedl Šváb. A proč policie stále nikomu nesdělila obvinění?

„Čekali jsme na obdobné klimatické podmínky, abychom mohli provést vyšetřovací pokus,“ řekl Pavel Šváb. Jak dodal, stále také chybějí některé znalecké posudky.

Řidič osobáku s médii vůbec nekomunikuje. Jeho manželka, Helena Fibingerová, průběh vyšetřování nezpochybňuje. „Nijak do něj nezasahuji. Věřím policii, že to spravedlivě vyšetří,“ řekla.

Vdova po Karlu P. Michaela (32) se netají svým zklamáním. „Viník je jasný. Tam není o čem spekulovat,“ říká žena, která zůstala po smrti manžela sama se třemi dětmi.

Vstoupit do diskuse
15
Články odjinud


Články odjinud