12. července 2011 • 15:30

Děsivé chvíle pro Pálffyho. Jeho otec zkolaboval

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedna z největších postav slovenského hokeje by se podle některých informací  mohla objevit v české extralize. Momentálně má však Žikmund Pálffy úplně  jiné starosti. Jeho otec (66) zkolaboval a leží v nemocnici v Dunajské Strede na neurologickém oddělení.



Dle informací webu cas. sk se životunebezpečná událost Pálffymu staršímu  přihodila po jeho návštěvě termálního koupaliště ve Velkom Mederi. Po příchodu k sestře, kam se vydal na návštěvu, otec hokejové legendy zkolaboval a byl převezen do nemocnice.  Podle posledních zpráv je mimo ohrožení života, musí však užívat léky a je na infuzích.

"Lékaři mi povídali, že bych neměl být v horké vodě. Jenže já tam chodím rád  a často. Horká voda je mi příjemná. Udělalo se mi špatně až cestou z  koupaliště, když jsem byl u sestry na návštěvě. Pocítil jsem hrozný nával  horka, měl jsem pocit, jako by na mě někdo foukal horký vzduch," vzpomíná na děsivé chvíle Pálffy senior.

Otec hokejisty má již několik let bypass srdce, ten však podle lékařů na jeho kolaps vliv neměl.

Stav šestašedesátiletého Pálffyho se po převozu do nemocnice výrazně zlepšil. "Žigo mě navštěvuje každý den," pochválil zájem svého slavného syna o svojí osobu Pálffy starší. "Rodina mě také pravidelně navštěvuje, momentálně užívám léky a dostávám infuze," rozpovídal se o svém stavu pacient.

Podle názorů lékařů by Pálffy starší neměl mít žádné zdravotní následky. "S normální funkcí levé komory srdce jsou to plnohodnotní lidé. Mohou sportovat bez omezení," uvedl kardiolog Viliam Fischer.

Úplné zotavení potrvá dle lékařů 2 až 3 měsíce, během kterých musí pacient rehabilitovat a bude se moci postupně věnovat náročnějším aktivitám.

Žigmund Pálffy slaví branku
Žigmund Pálffy slaví branku


Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud