14. července 2011 • 05:00

Jiříkova letadla: Starý stroj létá, nový ho pohřbil

Autor: op, om
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Léta Jaroslav Jiřík (†71) pilotoval malou cessnu, než ji před třemi lety prodal Liboru Kučerovi z Nymburka. Spolehlivé letadlo nahradil nový na zakázku vyrobený stroj, v jehož troskách slavný hokejista v pondělí zahynul.



Foto 

Podle všeho kvůli závadě motoru. Staré letadlo, s nímž Jiřík nalétal stovky hodin, je dosud v perfektním stavu a nový majitel si ho chválí.

To v Brně-Medlánkách připomíná Jiříkovo nové letadlo už jen pach spáleniny. Na místě v obilném lánu, kde v pondělí po pádu ze zhruba padesátimetrové výšky zahynul, zbyla vyhořelá malá plocha s textilními zbytky ultralehkého letounu Vixen.


Smutno je i v Jiříkově bydlišti. Sousedka z brněnské čtvrti Stránice, kde slavný hokejista, který se jako první prosadil v NHL, bydlel v pěkné vilce s manželkou a dvěma dětmi.

„Byl to hodný pracovitý chlap, staral se o zahradu. Bydlel tady přes třicet let. Je to hrozné, co se mu stalo,“ posteskla si seniorka, která si nepřála uvést jméno.

Spoluhráči i fanoušci se s útočníkem, který se před smrtí živil jako hokejový agent, mohou rozloučit v pondělí v poledne v obřadní síni Ústředního hřbitova v Brně.

Jaroslav Jiří Legendární Jiřík (†71) zemřel, zřítil se s letadlem
Jaroslav Jiří Legendární Jiřík (†71) zemřel, zřítil se s letadlem

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud