23. října 2011 • 04:59

Krasobruslařský pár Kovaříková – Novotný místo medailí válčí o majetek

Autor: bko
Vstoupit do diskuse
7
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bylo to jako pohádka. Když se v roce 1995 loučil krasobruslařský pár Radka Kovaříková a René Novotný s amatérským ledem, vybojoval na mistrovství světa zlatou medaili. Jejich úspěšný profesní vztah nakonec přerostl i do osobní roviny. Tam ale tak šťastně neskončil. Vše vyvrcholilo rozvodem a tahanicemi o majetek.



Pětadvacetiletý René si v roce 1988 našel novou partnerku do sportovní dvojice v tehdy třináctileté Radce. O čtyři roky později už spolu začali chodit. Rodičům mladé sportovkyně se to příliš nelíbilo, tak se zasnoubili. A v červnu 1996 slavili svatbu.

V té době už dřeli mezi profesionály. "Mně bylo 21 let, když jsme se brali. Bylo to fajn, vždycky jsme spolu trávili '26 hodin denně', ale všechno bylo nalinkováno přes ten sport. Pak najednou se vytratilo něco, co nás poutalo," vzpomíná Kovaříková v rozhovoru pro deník Aha.

Zatímco Novotný chtěl stále pokračovat v kariéře, Radka by už raději plnila mateřské povinnosti. Manželství se začalo rozpadat a Kovaříková někdy před třemi roky požádala o rozvod. Tady začaly další problémy.

"My jsme se měli rozvést smírně, já jsem na tom trvala, ale René nechtěl na tu smírnou cestu přistoupit. Dnes si myslím, že je to kvůli tomu, že se nechce vzdát majetku, kterého se mnou nabyl," řekla Radka v Aha.

Ta se dočkala rozvodu až v době, kdy už byla těhotná se svým novým přítelem, režisérem Jindřichem Šimkem.

"Jelikož jsme neměli děti, měli jsme si rovnoprávně rozdělit majetek, ale to je velký problém."

Spory dokonce vygradovaly až tak daleko, že Novotný vyměnil zámky od společného domu, který si bývalý pár postavil v Brně.

"Jsme spolumajitelé domu a vlastně všeho ostatního. Já odjela do Prahy, kde jsem začala dělat trenérku a René bydlí v našem domě a s mými všemi věcmi," tvrdí Kovaříková v rozhovoru pro Aha.

O vypořádání majetku zatím nezačal rozhodovat soud, vše se řeší domluvou mezi právniky Kovaříkové a Novotného. "Sama jsem zvědavá, co by ještě chtěl vymyslet, nechápu ho. Navíc vůbec se spolu nebavíme, nevídám ho a co slyším, neřeším," prohlásila Kovaříková na Novotného adresu.

Radka Kovaříková a René Novotný na profesionálním ledě vydělali slušné peníze
Radka Kovaříková a René Novotný na profesionálním ledě vydělali slušné peníze

Ale majetkové záležitosti z manželství s krasobruslařským partnerem stále nejsou dořešené. U společného domu v Americe, kde má Kovaříková stále věci, prý Novotný vyměnil zámky.

"Dva a půl roku čekám, až se vyjádří ohledně vypořádání, jak to bude, mám samozřejmě nárok na půlku majetku, naše angažmá vždy řešila jedna společná smlouva, není to těžká matematika. Ještě nejde o soudní spor, jde o debatu mezi našimi právníky. Sama jsem zvědavá, co by ještě chtěl vymyslet. Nechápu ho," dodává slavná krasobruslařka.

Vstoupit do diskuse
7
Články odjinud


Články odjinud