11. listopadu 2011 • 12:01

Pohlreich v Chicagu: Za svíčkovou dostal dres od Frolíka a Olesze

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
14
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Že mají někteří aktéři pořadu Ano, šéfe! v kuchyni "hokej", nikoho nepřekvapí. A že jim to oblíbený šéfkuchař Zdeněk Pohlreich vyčítá, to je také známá věc. O to víc úsměvnější se pak může zdát zjištění, že Pohlreich nejen, že hokeji fandí, ale ještě ty, kdo hokej dělají, dobrovolně pozval do kuchyně! V dílu z Chicaga totiž "Šéfa" navštívili čeští borci z NHL Michael Frolík a Rostislav Olesz.



Ve středečním dílu oblíbeného pořadu Ano, šéfe! zavítal šéfkuchař Zdeněk Pohlreich do USA. Konkrétně do Chicaga, města, na kterém zanechali silnou stopu i čeští přistěhovalci.

V české restauraci Café Prague rozbalil svůj klasický repertoár kuchařského umění i osobitého vystupování, ale dočkal se i příjemného překvapení.

Podnik i Pohlreicha totiž poctili svou návštěvou dva hráči týmu NHL Chicago Blackhawks, čeští hokejisté Michael Frolík a Rostislav Olesz.

"Nazdar, hoši!" přívital Pohlreich oba hokejisty v kuchyni. "Tak co, asistence včera, dobrý?" optal se hned na zápas NHL z předešlého večera.

"No tak hlavně, že jsme vyhráli," dostalo se mu odpovědi od tázaného Frolíka.

"Hlavně to srdíčko, aby tam bylo, co!" přidal s úsměvem na rtech oblíbenou repliku sportovců známý šéfkuchař.

Když pak vyšel Pohlreich mezi hosty, aby zjistil, jestli všem chutnalo, dočkal se kromě pochvalných ohlasů na české speciality včetně svíčkové i překvapivého ocenění.

"Tady máte dárek od nás," zaskočil "Šéfa" Michael Frolík a jeho kolega vytáhl podepsaný dres Blackhawks.

"Ty vole, ty kecáš!" dal Pohlreich pocítit naplno radost z nečekaného dárku.

"To bylo tak narychlo, že jsme se jenom podepsali, nic jiného jsme nevymysleli," dodal Olesz.

Slavný kuchař však žádnou vadu na dárku neshledal. "To mám radost jak malý děcko, strašně moc děkuju," těžko skrýval nadšení.

"Kluci, ať vám to hraje, bacha na zranění," popřál Pohlreich před rozloučením dvojici sportovců. "Víš, jak se to říká v NHL, musíš koukat furt před sebe," připojil v žertu hokejovou radu.

"A co se říká v kuchyni?" optal se vysmátého šéfkuchaře Olesz.

Dočkal se klasické "šéfovské" odpovědi: "V kuchyni se říká uhni, vole!"

Na dres od českých hokejistů si Pohlreich vzpomněl i při závěrečném hodnocení dne stráveného v Café Prague. "Mám teda obrovskou radost z tohohle," říká, když ukazuje indiána na hrudi na kameru.

"Na Chicago si odvážím hezké vzpomínky," řekl v závěru o americkém dílu Pohlreich. I díky borcům z Blackhawks Frolíkovi s Oleszem.

Tak tady ho máte, šéfe! Zdeněk Pohlreich dostal od hokejistů dres Chicaga Blackhawks
Tak tady ho máte, šéfe! Zdeněk Pohlreich dostal od hokejistů dres Chicaga Blackhawks

Vstoupit do diskuse
14
Články odjinud


Články odjinud