18. prosince 2011 • 04:59

Legendární gymnastka Nadia Comaneciová: I v padesáti je kočka!

Autor: bko
Vstoupit do diskuse
7
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Řekli byste, že téhle kočce je padesát? Rozhodně ne! Legendární rumunská gymnastka Nadia Comaneciová (50) předvedla na dovolené v mexickém Acapulku, že jí to sekne i ve věku, kterým se jiné ženy nechlubí.



V Mexiku byla pětinásobná zlatá medailistka z olympijských her zahájit národní gymnastický šampionát a pak tu i s rodinou zůstala na dovolené.

A u hotelového bazénu ukázala svou postavu, za kterou se rozhodně nemusí stydět! Je vidět, že se o své tělo stále stará. "Člověk musí být pořád v jednom kole," vykládala Comaneciová.

"Nesmíte se zastavit, pak začnete stárnout," říká žena, která se opravdu v životě moc nezastavila.

Nadia Comaneciová se má čím pochlubit
Nadia Comaneciová se má čím pochlubit

Ve 14 letech získala v kanadském Montrealu tři zlaté olympijské medaile a jako první gymnastka pod pěti kruhy dostala absolutní známku - 10.

Nadia Comaneciová a jedna z jejích pěti olympijských medailíFoto Profimedia.cz

Od rumunské Ceauseskovy komunistické diktatury na oplátku získala titul Hrdinka socialistické práce a mladičká školačka se stala prakticky loutkou režimu.

To obnášelo také odchod do Bukurešti a "utržení ze řetězu" v podobě alkoholu, večírků a možná i drog. Ale pak přichází uvědomění a návrat k trenérovi Karolyimu - pětitýdenní neuvěřitelná dřina jí přinesla zlato z kladiny na mistrovství světa 1978.

Pak přišel skandál s rozhodčími na olympiádě v Moskvě, kteří ji připravili o zlato ve víceboji, a také nucený odchod kouče do emigrace. Tam zamířila po letech i sama gymnastka - v listopadu 1989 překročila ilegálně hranice a zakotvila ve Spojených státech.

Až sňatek s kolegou gymnastou Bartem Connorem ji ale snad definitivně zbavil všech jejích démonů.

Vstoupit do diskuse
7
Články odjinud


Články odjinud