Stanislav Hrabě
6. března 2012 • 05:00

Shakira o Piquém: Je výborný hráč, budu ho bránit proti větru i příboji

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nařčení, že španělský mistr světa a Evropy Gerard Piqué ztrácí bouřlivým vztahem s kolumbijskou zpěvačkou Shakirou výkonnost a blbne, jak prohlásil trenér barcelonského týmu Josep Guardiola, se pokusila vyvrátit sama jihoamerická diva. „Gerard je výborný hráč, vždycky budu stát při něm,“ řekla v rozhovoru pro oficiální internetovou stránku FIFA.



„Budu ho hájit ve všech situacích, proti větru i příboji,“ použila vzletných výrazů. Dokazovala, že umí pochopit jeho profesi. „Kariéra fotbalisty je těžká,“ zdůrazňovala.

„Fotbalisti jsou jako vojáci. Musí poslouchat a bojovat za ostatní. Musí mít v sobě odhodlanost, obětavost, smysl pro týmovou práci, disciplínu,“ vypočítávala.

„A odpovědnost, na hřišti i mimo něj,“ zvýraznila tuto vlastnost. „V tom se odlišují od toho, co dělám já. Já jsem odpovědná jen sama sobě,“ přiznala.

Našla však společný prvek pro obě profese. „Jen písničky, které se líbí mým příznivcům a dovedou je získat, jsou úspěšné. V tom máme zaměstnání podobné,“ řekla.

„Od Gerarda jsem se hodně naučila, jak čelit protivníkovi, jak se připravit na těžká vystoupení. Proto můžu říct je jedno: je to výborný hráč a vždycky budu stát při něm,“ postavila se rozhodně za svého milého.

Shakira se vrhá na svého milého Gerarda Piquého, který dorazil na oslavu jejích narozeninFoto Profimedia.cz

Ten jí ovšem moc nepomohl. V posledním ligovém kole proti Gijonu ho sice po delší době postavil trenér Guardiola do základní sestavy, ale ve 46. minutě byl vyloučený za nebezpečnou hru. Spoluhráči si ovšem i přes toto vyloučení došli pro výhru 3:1.

Kde je respekt?

Mnohem větší potíže si však Piqué přivodil po utkání. „Vyloučení bylo záměrné, jde o komplot rozhodčích,“ prohlásil po utkání.

„Během přestávky jsem rozhodčímu vzkázal, že měl pískat penaltu za faul na Keitu a on mě při první příležitosti vyloučil,“ obhajoval svoji verzi. Když uviděl červenou kartu, na rozhodčího Velasca Carballa se vysloveně sápal, odtrhovat ho musel kapitán Xavi.

Jeho slova pobouřila členy komise rozhodčích. „Jsou to dost nešťastná a zároveň vážná obvinění,“ prohlásil předseda Sánchez Arminio. „Chápu, že se při hře vaří krev, ale hráči takové úrovně musí mít respekt i k ostatním.“

Piquého trest nemine.

Gerard Pique a jeho parťáci z Barcelony se objevili na pódiu na koncertě Shakiry na olympijském stadionu den po triumfu v Lize mistrů
Gerard Pique a jeho parťáci z Barcelony se objevili na pódiu na koncertě Shakiry na olympijském stadionu den po triumfu v Lize mistrů

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud