Jan Podroužek
9. června 2012 • 17:45

Karel Šíp o debaklu nároďáku: Bezpohlavní, impotentní fotbal

Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nepáral se s tím. Prostě otevřeně řekl, co si o nároďáku a o jeho ubohém výkonu myslí. A ani mu nevadilo, že po jeho levici seděl Jakub Dovalil, asistent hlavního trenéra Michala Bílka. Moderátor Karel Šíp si ve studiu ČT4 v sobotu ráno po utkání s Ruskem, kterému se svým synem přihlížel přímo ve Vratislavi, pořádně svlažil žáhu.



„Jednou jsem si zakřičel gól a zbytek zápasu jsem jenom seděl, mlčel a kroutil hlavou,“ začínal Karel Šíp svojí kritiku. Pěkně bez servítek a tenhle trend mu vydržel celou půl hodinu, co ve studiu seděl.

„Neřekl bych, že Rusové potvrdili svojí kvalitu, spíš Češi potvrdili svojí nekvalitu,“ vyrazil 67letý Šíp do ofenzivy.

„Kolegové říkali, že jsme dostali facku, která nás může probudit. Vzpomenete si na mě, říkám vám, že takové dostaneme ještě dvě,“ drtil český soubor nesmlouvavou kritikou a předpovídá mu nakládačku i se zbylými dvě soupeři ve skupině – s Řeckem a Polskem.

Šíp ale nepůsobil ve studiu pouze jako nazlobený nadšenec, který si občas zapne televizi, když běží zrovna běží velký turnaj.

Petr Čech se za Pavljučenkovou střelou natahoval marněFoto Barbora Reichová (Sport)

„Sleduju často zápasy Tomáše Rosického v Arsenalu a je mi ho hrozně líto. Tam si to má s kým dát, jde jim to, zatímco tady není nikdo, s kým by mohl Tomáš hrát,“ povídal.

„Prostě to, co náš nároďák hraje, je naprosto bezpohlavní, impotentní fotbal, který staví na tom, jak dlouho udrží míč. To je barcelonský syndrom, jenže nikoho už nenapadne, že Barca chvíli drží míč a pak je tam Messi nebo Iniesta, kteří přenesou míč do šestnáctky a útočníci si ho pokryjí a skórují,“ hledal dál české omyly člen fotbalové Amfory, týmu slavných umělců a sportovců.

A pustil se i do Milana Baroše. „Dva roky v reprezentaci nic nezahrál a pořád je chráněný. Už má to nejlepší za sebou a všichni víme, že nic lepšího nepředvede. Ať mu pověsí medaili na krk, poděkují mu za to, co dokázal a začnou stavět na mladších.“

Vedle sedící Dovalil se ale nehádal, nenaštval se, prostě Šípovo hodnocení přijal. Na konci pořadu, těsně potom, co si Šíp ještě neodpustil připomenout, že jestli budou hrát Češi ve stejné sestavě, dostanou od Řeků další facku, vykouzlil Dovalil na tváři pohodový úsměv.

Třeba si z ranní tortury od Šípa něco odnesl. Možná v úterý s Řeky vyběhne na trávník stoperská dvojice Marek Suchý – Tomáš Hübschman, na pravé záloze František Rajtoral a v útoku kdokoliv jiný, jen ne Baroš, jak moderátor Všechnopárty diktoval Dovalilovi.

Smutná Tomáš Rosický tleská po prohře s Ruskem fanouškům
Smutná Tomáš Rosický tleská po prohře s Ruskem fanouškům


Vstoupit do diskuse
4
Články odjinud


Články odjinud