27. června 2014 • 17:29

ŠEST otázek o konci Lva: Jak ovlivní Spartu? Pomůže mu KHL?

Autor: lah, mir
Vstoupit do diskuse
0
  • Hokejisté Lva Praha po dvou letech v KHL končí. Klub ztroskotal na nedostatku peněz.Hokejisté Lva Praha po dvou letech v KHL končí. Klub ztroskotal na nedostatku peněz.FOTO: Barbora Reichová (Sport)

    Konec se blíží. Ačkoliv Lev zřejmě ještě nevydechl naposledy, šance na jeho vzkříšení je poměrně malá. Na záchranu jeho kreditu pak nulová. Pojďme si projít otázky, které se zánikem klubu souvisí.

  • Rozhodla olympiáda? ANO

    Ruský krach na olympiádě v Soči ovlivnil i pořádky v KHLFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Krach v Soči změnil ruský hokej. Pochopitelně. Prezident Vladimír Putin se osobně zapojil do diskusí, jakým směrem se vydat dál. Jasně naznačil, že si přeje, aby se co nejvíce sázelo na domácí hráče a kluby. Zajedno s ním je tamní svazový velitel Vladislav Treťjak, který toužil snížit počet cizinců na soupiskách.

    Finanční prostředky investované do sportu se nyní na východě snaží pumpovat do vlastních organizací, podpora zahraničních subjektů a touha mít je u sebe úměrně klesá.

  • Stojí za vším politika? PŘEDEVŠÍM ONA

    Situaci v KHL ovlivňuje i politická scéna, které dominuje prezident Vladimir PutinFoto Reuters

    Pokud si někdo myslí, že hokej je hokej a s politikou nemá nic společného... Pak se plete. Při zrodu pražského klubu přislíbili Rusové jeho majitelům zakázky. A to takové, že investovat 750 milionů korun ročně do rozpočtu mužstva, se bohatě vyplatilo. Jenže situace se změnila. Změnila se na hranicích Ukrajiny, změnily se plány na dostavbu Temelína. Najednou z plánovaných dohod sešlo a na rozhazování není nálada.

  • Může pomoci KHL? ANO

    Šéf KHL Medveděv se s chutí napil z Gagarinova poháruFoto Profimedia

    Pokusí se o to. Čtvrteční informace představitele KHL nepříjemně šokovala. Šest let se snaží budovat důvěryhodnou ligu. A teď jim chybí Doněck, Spartak, Lev...0 Další celky jsou na hraně bankrotu. „Situace Lva je velmi vážná a není vyloučena ta nejhorší možná varianta. Ale zatím ještě není vše ztracené,“ prohlásil Alexandr Medveděv, ligový prezident.

    Právě jeho osoba dává uchopitelnou naději na radikální zvrat vývoje. Pořád je nutné mít na paměti, že v Rusku je možné všechno.

  • Jak zareagují hráči? MUSÍ ČEKAT

    Lev Praha po dvou letech končíFoto Pavel Mazáč (Deník Sport)

    Čekají. Ostatně nic jiného jim nezbývá. Agenti se snaží oslovovat potenciální zájemce o služby svých klientů, ale prémiová místa pro cizince už jsou ve většině předních ruských klubů rozebraná. Tohle paradoxně hraje Lvu do karet, ačkoliv jeho kredit je turbulencemi značně pošramocený, tým na příští sezonu by v případě rychlé resuscitace pravděpodobně postavil. „Pro případ, že by to nedopadlo, budeme muset něco vymyslet,“ věděl Jiří Novotný, kapitán mužstva.

  • Jak se situace dotýká Sparty? UŽ NE TOLIK

    I hokejovou Spartu ovlivní konec učinkování Lva v KHLFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Dotýká, samozřejmě. Zatímco v minulém ročníku byla i ona štědře dotována a byli jí v rámci spolupráce zapůjčovány posily, teď se musí spolehnout na jiné zdroje. Na druhou stranu se na tuto variantu chystala už s předstihem a svůj rozpočet výrazně upravila. Navíc není vyloučeno, že se jako výraznou posilu pokusí ulovit některého z volných hráčů. Kalkulovat taktéž může s jistým úbytkem konkurence, což by jí mohlo pomoci v návštěvnosti.

  • Utrpí český hokej? ČÁSTEČNĚ ANO

    Kapitán Lva Jiří Novotný v reprezentačním dresuFoto Michal Beránek (Sport)

    Z působení Lva na pražské adrese zajímavě profitoval i český hokej, na konto svazu doputovaly od majitelů klubu například prostředky na organizaci MS do 18 let, šlo zhruba o 25 milionů korun. Výměnou za to, že tým KHL mohl sídlit v Česku. Partnerství se mělo nadále prohlubovat. Ze srocení zajímavých hráčů v jedné kabině mělo prospěch i reprezentační áčko. Nominovaní hráči byli sehraní z klubu, odpadlo únavné cestování na srazy. Tohle všechno nyní padá.

Vstoupit do diskuse
0

Dejte nám like a sledujte nás!

.
instagram
Články odjinud