24. ledna 2015 • 14:20

Kvitovou dorazilo v klíčové chvíli prasátko, vzteky nakopla míček

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Česká jednička na Australian Open dohrála určitě dřív, než si sama představovala. Dvojnásobná šampionka Wimbledonu Petra Kvitová skončila v Melbourne ve třetím kole na raketě devatenáctileté komety Madison Keysové (4:6, 5:7). Česká tenistka se na sebe hodně zlobila. Nejvíc asi po ztracené výměně v závěru druhého setu, kdy vzteky nakopla míček před sebe. Lindsey Davenportová, trenérka mladičké vítězky, se v hráčské lóži jen usmívala.



Nebyl to její den. Petra Kvitová si moc přála, aby Australian Open skončilo  obřím úspěchem. Závěrečný duel sobotního programu ale dopadl velkým zklamáním. České tenistce chyběla agresivita a dravá živelnost. Zbraně, kterými v posledních týdnech drtila soupeřky, nechala v šatně.

Naopak Madison Keysová, teprve devatenáctiletá americká ranařka, předváděla životní tenis. Využívala svých rychlých úderů, soupeřku tlačila přes bekhend, Kvitové slabší úder.

"V Česku není moc známá, ale je to tenistka s nejlepším forhendem na světě. Možná se na její hru Kvitová dostatečně nepřipravila," podotkl v rozhovoru pro iSport.cz tenisový expert a bývalý daviscupový kapitán Jan Kukal.

Mladičká střelkyně, která je považovaná za největší americký talent od doby Sereny Williamsové , celý zápas držela pod kontrolou. Neměla co ztratit, hrála uvolněně, vycházely jí vítězné míče. "Z forhendu i beckhendu hrála neskutečně rychle," ocenil ve studiu televizní stanice Eurosport uznávaný expert Mats Wilander.

VIDEO: ztracená výměna a vztek Petry Kvitové (čas 1:55)

Naopak Kvitová se spíš trápila. Byť byl zápas hodně vyrovnaný, nedokázala se mladší soupeřce dostat pod kůži. Stačilo se podívat na výraz české jedničky. Spíš zamračený obličej, chybělo jí častější povzbuzování, větší dynamika v nohou a odhodlání zničit mladší vyzyvatelku. "Petra věděla, že musí, to jí mohlo tížit," řekla bývalá česká reprezentantka Daniela Bedáňová.

Závěr ovlivnilo prasátko

Favoritka utkání se na sebe hodně zlobila. Jeden z klíčových míčů přišel v druhém setu za stavu 5:5 a 15:30 z pohledu české tenistky při jejím servisu. Keysové pomohla páska, která přibrzdila míček odehraný z její rakety. Kvitová ho ještě zvládla doběhnout, jenže její úder skončil jen na pásce. Čtvrtá hráčka světa vzteky nakopla míček před sebe, v tu chvíli čelila dvěma brejkbolům.

Televizní kamery v tu chvíli zabraly Lindsey Davenportovou, bývalou světovou jedničku a slavnou trenérku Madison Keysové. Legendární tenistka se jen usmála a zatleskala. Dobře věděla, že může jít o jeden z důležitých momentů ve vypjatém závěru druhé dady.

Zklamaná Petra Kvitová v zápase proti Madison Keysové
Zklamaná Petra Kvitová v zápase proti Madison Keysové

Kvitová sice další výměnu zvládla a snížila na 30:40, druhý brejkbol už ale neodvrátila. Keysová pak zápas ve velkém stylu dopodávala do vítězného konce. "Vůbec nevím, co mám teď říct," zářila štěstím po výhře 6:4, 7:5.

Petra Kvitová se na Australian Open dostala nejdál za poslední tři roky, nicméně chtěla víc. Bohužel narazila na lépe připravenou soupeřku, která v Melbourne hraje v životní formě. Ve 4. kole se Keysová utká s další Američankou jménem Madison, 24letou Brengleovou.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud