26. ledna 2015 • 14:09

Djokovič zdolal Lucemburčana, Cibulková překvapila a vyzve Serenu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN 4. KOLA AUSTRALIAN OPEN | Favorizovaná americká tenistka Serena Williamsová porazila na Australian Open Španělku Muguruzaovou až po boji ve třech setech 2:6, 6:3 a 6:2. Ještě větší bitvu a asi dosud nejhezčí ženský zápas v turnaji ale svedly ve čtvrtém kole Slovenka Dominika Cibulková a Běloruska Viktoria Azarenková. Zvítězila nakonec Slovenka 6:2, 3:6 a 6:3 a ve čtvrtfinále vyzve právě světovou jedničku Williamsovou.



Ve čtvrtfinále je i obhájce titulu Stan Wawrinka. Čtvrtý nasazený hráč ze Švýcarska zdolal 7:6, 6:4, 4:6, 7:6 Španěla Guillerma Garcíu-Lópeze, který ho loni vyřadil hned v úvodním kole pařížského grandslamu. Wawrinka přitom v tie-breaku čtvrté sady prohrával už 0:5, následně ale odvrátil pět setbolů a zvítězil 10:8. O semifinále bude Wawrinka hrát s Keiem Nišikorim z Japonska, jenž vyřadil Davida Ferrera.

Španělé neuspěli ani do třetice, po pětisetovém boji s Felicianem Lópezem se radoval z postupu také Milos Raonic a ve čtvrtfinále Australian Open bude prvním Kanaďanem za bezmála půl století.

Jeho soupeřem bude nejvýše nasazený Srb Novak Djokovič , který nad Gillesem Müllerem z Lucemburska zvítězil 6:4, 7:5, 7:5 a do grandslamového čtvrtfinále se probojoval potřiadvacáté za sebou. Djokovič dál prochází turnajem bez ztráty setu, černohorský rodák Raonic s ním všechny čtyři dosavadní vzájemné zápasy prohrál.

Williamsová musela zabrat

Odveta za loňskou brzkou porážku na Roland Garros se podařila také světové jedničce Williamsové , jednadvacetiletá Muguruzaová ale měla i tentokrát zápas velmi nadějně rozehraný. V první sadě sebrala favoritce dvakrát servis, v druhé dokázala vyrovnat, ale třiatřicetiletá Američanka pak rozhodla brejkem na 5:3.

V třetím dějství se Muguruzaová mohla dostat do vedení 2:0, ale neproměnila šest brejkbolů a pětinásobná vítězka Australian Open pak už na dvorci kralovala. "Zase jsem se dost těžce rozjížděla, navíc Garbiňe hrála super zápas," ocenila soupeřku po dvouhodinové bitvě Williamsová, která ztratila úvodní set i v předchozím kole s Ukrajinkou Elinou Svitolinovou, ale utkání pak zakončila "kanárem".

Cibulková měla dosud s Azarenkovou negativní bilanci 2:7, ale tentokrát dvojnásobné vítězce Australian Open hned sedmkrát sebrala podání. "Dnes jsem hrála opravdu dobře. Byl to náročný zápas, ale já jsem měla dostatek energie, abych se v jeho průběhu zlepšovala, protože i Viktoriin výkon šel nahoru," prohlásila po utkání na kurtu Cibulková. "Stále si pamatuju ty loňské nádherné chvíle v této aréně," dodala.

Mike a Bob Bryanové vyhráli čtyřhru na Australian Open už šestkrát a Melbourne je jejich nejúspěšnějším grandslamem, ale tentokrát stejně jako loni skončili už ve třetím kole. Nejvýše nasazenou americkou dvojici nečekaně zastavili Brit Dominic Inglot a Rumun Florin Mergea po výhře 7:6, 6:3.

Tenisový turnaj Australian Open:

Muži:

Dvouhra - 4. kolo:

Wawrinka (4-Švýc.) - García-López (Šp.) 7:6 (7:2), 6:4, 4:6, 7:6 (10:8),
Nišikori (5-Jap.) - Ferrer (9-Šp.) 6:3, 6:3, 6:3,
Raonic (8-Kan.) - F. López (12-Šp.) 6:4, 4:6, 6:3, 6:7 (7:9), 6:3,
Djokovič (1-Srb.) - Müller (Luc.) 6:4, 7:5, 7:5. 

Ženy:

Dvouhra - 4. kolo:

Cibulková (11-SR) - Azarenková (Běl.) 6:2, 3:6, 6:3,
S. Williamsová (1-USA) - Muguruzaová (24-Šp.) 2:6, 6:3, 6:2,
Keysová - Brengleová (obě USA) 6:2, 6:4,
V. Williamsová (18-USA) - A. Radwaňská (6-Pol.) 6:3, 2:6, 6:1.

Juniorky:
Čtyřhra - 1. kolo:
Pedrazaová, Čeng Wu-šuang (USA/Čína) - Kilnarová, Kužmová (ČR/SR) 7:5, 6:3.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud