27. ledna 2015 • 11:38

Prestižní boj o finále Australian Open! Berdycha vyzve Murray

Autor: iSport.cz, ČTK, pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Britský tenista Andy Murray porazil ve čtvrtfinále Australian Open domácího tenistu Nicolase Kyrgiose 3:0 po setech 6:3, 7:6 a 6:3 a v boji o finále vyzve Tomáše Berdycha, který si stejným poměrem poradil s Nadalem. Půjde o mimořádně prestižní souboj, protože k Berdychovi od nové sezony přešel jako kouč Daniel Vallverdu, který předtím spolupracoval právě s Murraym.



Domácí tenista Nick Kyrgios se na turnaji prozatím ukazoval ve výborném světle, v osmifinále turnaje vyřadil po obrovské bitvě přemožitele Rogera Federera Itala Seppiho 3:2 na sety, přičemž musel smazat manko dvou prohraných setů z úvodu utkání.

Jeho soupeř Andy Murray zatím na turnaji ztratil jediný set v osmifinálovém zápase proti Dimitrovovi. Ve čtvrtfinálovém duelu si však dokázal porazit nejen s motivovaným Kyrgiosem, ale i domácím publikem.

VIDEO: Murray proti Kyrgiosovi nezaváhal


Rozhodující moment zápasu přišel ve druhé sadě. Andy Murray vyhrál dramatický tiebreak a dostal se do vedení 2:0 na sety. Utkání již nepustil a za 2 hodiny 7 minut utkání ukončil.

V boji o finále vyzve Tomáše Berdycha. "Bude to úplně jiný zápas. Tomáš tady hraje skvěle, snad neprohrál ještě ani set. Od začátku hraje výborně, věří si, bude to nesmírně složitý zápas," říká skotský tenista, který má s českou jedničkou zápornou bilanci 4:6.

O další náboj semifinálového klání se postará bývalý kouč Murrayho a současný trenér Berdycha Daniel Valverde. "Vždy budu krýt Murraymu záda, kromě zápasů, které bude hrát proti Tomášovi," řekl před nedávnem v rozhovoru pro deník Sport trenér českého tenisty.

Dvouhra - čtvrtfinále:

Murray (6-Brit.) - Kyrgios (Austr.) 6:3, 7:6 (7:5), 6:3.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud