15. ledna 2016 • 08:01

Štěpánkovi chybí jedna výhra. Máme tu počasí jako lyžaři, směje se

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistu Radka Štěpánka dělí jedna výhra od postupu do hlavní soutěže Australian Open. Český veterán ve 2. kole kvalifikace prvního grandslamu sezony porazil v Melbourne Němce Jana-Lennarda Struffa dvakrát 6:4.



Naději na postup do hlavní soutěže drží také Kristýna Plíšková a Barbora Krejčíková. Ve druhém kole naopak vypadly Terezy Martincová i Smitková .

Sedmatřicetiletý Štěpánek hraje grandslamovou kvalifikaci poprvé po 14 letech a v cestě do turnaje mu stojí ještě Kolumbijec Alejandro González. "Je tu tedy bláznivé počasí, jeden den 42 stupňů, dneska jen 20 a větrno. Tenis je krásný sport v tom, že každý den se hraje v tak odlišných podmínkách, skoro jako to mají lyžaři. Těší mě, že jsem se dokázal správně přizpůsobit a odehrál velmi dobrý zápas," napsal Štěpánek na facebooku.

Krejčíkovou, svěřenkyni bývalé wimbledonské vítězky Jany Novotné, dělí od premiérové účasti na Australian Open Rakušanka Tamira Paszeková. Plíšková bude o postup hrát s Američankou Sachiou Vickeryovou.

Šanci na vyrovnání rekordu v počtu nepřetržitých účastí na grandslamech promarnila italská veteránka Francesca Schiavoneová. Od US Open v roce 2000 startovala pětatřicetiletá tenistka na všech, ale v Melbourne dnes prohrála v kvalifikaci s Francouzkou Virginií Razzanovou. Vítězka French Open 2010 se tak zastavila na 61 grandslamech, Japonka Ai Sugijamaová má ještě o jeden start v řadě více.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud