25. ledna 2016 • 12:20

Snadný soupeř, rychlá výhra, hodně sázek. Hlaváčková šla na výslech

Autor: pta, ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na Australian Open zasahovala Jednotka pro bezúhonnost tenisu (TIU). Zpovídala i českou hráčku Andreu Hlaváčkovou spolu s jejím partnerem ve smíšené čtyřhře Polákem Lukaszem Kubotem. Důvod? Podezřelé sázky na jejich zápas prvního kola mixu proti španělskému páru Lara Arruabarrenaová, David Marrero, kteří s nimi prohráli až příliš snadno.



Nedělní duel, který skončil hladkou výhrou Hlaváčkové s Kubotem 6:0 a 6:3, stáhly sázkové kanceláře ještě před jeho začátkem z nabídky, neboť na něj podle deníku The New York Times zaznamenaly neobvykle vysoké množství vsazených peněz. Všichni aktéři duelu podezření ze zmanipulování zápasu striktně odmítli.

Marrero nicméně přiznal, že měl zraněné koleno, což ho při hře limitovalo, nicméně o jeho zdravotním stavu měli mít informace pouze trenéři a turnajoví lékaři. Je ale možné, že informace unikla k sázkařům, kteří se podle ní zařídili? To zatím nikdo nevyvrátil.

David Marrero během utkání Davisova poháru za ŠpanělskoFoto profimedia.cz
Kromě toho tu byla další podezřelá okolnost. Zápasy smíšené čtyřhry na Australian Open obvykle nepoutají moc velkou pozornost, ale tentokrát na něj u sázkové kanceláře Betfair bylo vsazeno 25 tisíc dolarů, na zbývající tři nedělní utkání smíšené čtyřhry šly od sázejících jen 2 tisíce dolarů. To byl pádný důvod, proč bookmakeři spustili alarm.

Od začátku bylo jasné, že s Marrerem něco není v pořádku. Hned při svém prvním podání se dostal s Arruabarrenaovou do vedení 30:0, následně zaznamenal dvě dvojchyby, když čtyřikrát za sebou poslal míček do sítě. První set tvral pouhých 20 minut.

"Hráli jsme na sto procent, stejně jako naši soupeři," řekl Kubot. "Právě jsem mluvil s TIU, ale obsah rozhovoru je tajný. Oni si mě předvolali," dodal Polák. "I se mnou hovořili, ale jak už vysvětlil Lukasz, je to tajné," uvedla Hlaváčková, která spolu s Kubotem vypadla ve druhém kole.

Kolem Marrera podle italského sázkařského experta Stefana Berlincioniho se objevily podezřelé pohyby vsazených peněz při jeho zápasech v mužské čtyřhře na turnajích v Pekingu, Šanghaji, Vídni a Métách. Ve smíšené čtyřhře se mu tradičně nedaří. „Vždycky hraju naplno, ale když před sebou vidím ženu, cítím, že moje ruce chtějí hrát, ale hlava říká, abych byl opatrný. To není dobrá kombinace.“ Ačkoliv mu nekalé jednání nikdo zatím neprokázal, reputaci si svým vystoupením v Melbourne nevylepšil.

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud