28. ledna 2016 • 13:00

Naštvaný Federer? Zlobil se na kameru, ale zůstal gentlemanem

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V semifinále Australian Open dominoval v úvodu Novak Djokovič, tenisový rytíř Roger Federer neměl nejmenší nárok. První dva sety trvaly jen 54 minut. Švýcarský elegán pochopitelně nebyl s vývojem utkání spokojený. Když na něj na začátku třetí sady při výměně stran zblízka namířila kamera, Federer kameramana okřikl. Slušně, ale přesto rázně ho vyzval, aby ho tak zblízka nezabíral. Djokovič nakonec zvítězil 3:1 na sety a slavil postup do finále.



Světová tenisová trojka si moc přeje přidat ještě alespoň jeden grandslamový titul, dělá pro to absolutně všechno. Jenže celý okruh momentálně válcuje Novak Djokovič , prakticky nepřemožitelný hegemon a suverénní lídr.

V semifinále na Australian Open začal v ostře sledované bitvě opět lépe Djokovič. Za necelou hodinu ovládl první dvě sady a statistici už začali hledat, jaký grandslamový zápas na tři vítězné sety probíhal takhle rychle.

Federer se ale Djokovičovi nechtěl vzdát tak snadno. Na začátku třetí sady se dostal do laufu, vedl 2:1. Při střídání stran ml naprosto soustředěný výraz, odhodlaný vložit veškerou energii do toho, aby Djokovičovi cestu do finále ještě znepříjemnil.

Když ho kamera zabrala detailně, Federer se důrazně ohradil. "Dej to pryč od mého obličeje, prosím," je jasně slyšet na videu. Lidé na sociálních sítí menší scénku mezi gamy hned začali řešit. Nikdo totiž není zvyklý na to, že by Federer (narozdíl od jiných) na kurtu předváděl nějaká velká extempore.

Zároveň ale všichni ocenili, že i při drobném výlevu na kameramana se Federer dokázal zachovat slušně. Požadavek zakončil slůvkem please, tedy prosím. Žádnými nadávkami ani mlácením s raketou.

Zápas ale nakonec ovládl mladší favorit. Srbský válec sice ztratil s Federerem třetí sadu, pak ale opět dominoval, čtvrtý sert ovládl v poměru 6:3 a po zásluze prošel do finále.

Roger Federer patří k nejúspěšnějším a nejpopulárnějším sportovcům na světě. Miliony fanoušků obdivují, jak se i v pokročilejším věku (34let) drží v nejužší špičce. Lidé na něm oceňují zároveň gentlemanské chování, vybrané vystupování a život bez okázalých skandálů.

To potvrdil i při zmíněné scénce s kameramanem.

Dobojováno. Srbský tenista Novak Djokovič poté, co porazil v semifinále Australian Open Rogera Federera
Dobojováno. Srbský tenista Novak Djokovič poté, co porazil v semifinále Australian Open Rogera Federera

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud